AKTUELNO

Policija ispituje kako je došlo do nesreće u Aberdarevoj ulici u kojoj je poginuo radnik Nedeljko T. (65) i teško povređen njegov kolega Zoran P. (66), a neke od novih informacija vode ka tome da je u kolima kojima su radnici došli eksplodirala jedna od boca iz koje je curio gas.

Tragedija se dogodila u petak ujutru oko 9.45, kada su radnici firme "Ening energetika" došli na parking u Aberdarevoj ulici kako bi izvršili popravke na sistemu za klimatizaciju.

Foto: Pink.rs

Kada su izašli iz automobila, odjeknula je strahovita eksplozija, koja je Nedeljka T. ubila na mestu, a njegovog kolegu teško povredila. U nesreći je lakše povređen i Nenad P. (50), koji je sedeo u kolima na parkingu.

- Od samog početka nije najjasnije šta se dogodilo, a policija je preuzela nadzorne snimke sa zgrade televizije. Navodno, radnici nisu ni počeli da rade kada je došlo do tragedije - priča izvor iz istrage.

- Prema jednoj verziji, oni su u kolima imali boce gasa i boce sa ugljen-dioksidom, koji se koristi kod varenja, ali su ostale u automobilu. Kada su se vratili do parkinga i pokušali da otključaju auto daljinskim upravljačem, nešto je zavarničilo i kola su odletela u vazduh. Druga verzija događaja koja se mogla čuti na mestu tragedije bila je i da su radnici počeli da vare, pa je zato došlo do eksplozije – navodi sagovornik.

Foto: Pink.rs

Porodica zanemela

Prema pisanju medija, Nedeljko T. trebalo je uskoro da ide u penziju. Prijatelji kažu da je bio iskusan radnik i da ne mogu da veruju da se takva tragedija dogodila. Njegova porodica juče nije želela da govori za medije.

- U velikom sam šoku, nemojte, molim vas. Ne želim ništa da kažem - rekla je supruga stradalog.

- U svakom slučaju, ovakvu tragediju mogao je da izazove neispravan ventil na boci za gas ili napuklo crevo. Međutim, zbunjujuće je što su boce ostale cele, a na snimcima se vidi i da su površinski gorele - dodao je izvor i naveo da je varijanta sa detonacijom iz kola zasad najverovatnija opcija.

Boce na veštačenju

Boce koje su ostale cele i koje su gorele u automobilu poslate su na veštačenje. - Na njima će biti provereni ventili, manometar i nepovratni ventil. Boca je sama po sebi dosta jaka, ali curenje se može javiti na ventilu ili dihtungu - kaže izvor.

Policija je i juče ujutru pregledala mesto nesreće.

- Odvezen je jedan od oštećenih automobila. Uviđaju su prisustvovali i vatrogasci spasioci - rekao je sagovornik.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, u petak, nakon eksplozije, u pomoć Nedeljku T. i Zoranu P. pritekli su radnici koji su radili na popravci asfalta kod obližnje Pete gimnazije.

- Čuli smo detonaciju i čoveka kako doziva u pomoć. Kada smo stigli tamo, jedan radnik je bio mrtav, eksplozija mu je nanela teške povrede glave, ruku i ramena, a drugi je imao teške povrede na glavi i dozivao je pomoć. Sve vreme smo mu pričali da će biti dobro - rekao je M. P.

#ekspolozija