AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, nakon odluke ministra Aleksandra Vulina da se sprovede pojačana kontrola saobraćaja na teritoriji Niša, tokom jučerašnjeg dana otkrili su i procesuirali 101 saobraćajni prekršaj, sačinili 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

Od ukupnog broja prekršaja posebno izdvajamo izmerenu brzinu kretanja vozila od 146,9 km/h, na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila.

Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku.

Policija apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno, da poštuju saobraćajna pravila i propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Zakoni su napravljeni da služe ljudima, a ne ljudi njima. Kazne se pišu da ukažu pojedincima na grešku. Međutim ni zakoni ni kazne ne mogu da sačuvaju ljudske živote, ukoliko nemamo svest o tome da u saobraćaju nismo sami i da smo dužni da čuvamo, najvrednije - svoj i tuđe živote.

Cilj svih policijskih akcija je da se građani motivišu tako, da bude sto manje prekršaja, a sto veća bezbednost za sve.

#brzina

#prekršaj

#vožnja