AKTUELNO

On se isporučuje radi sprovođenja istrage koja se vodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo organizovani kriminal.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, donelo je rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Darka Eleza, navodnog kralja balkanskog podzemlja nadležnim pravosudnim organima Bosne i Hercegovine radi sprovođenja istrage koja se vodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo organizovani kriminal.

Istom odlukom suda, odbijno je izručenje za krivična dela počinjena pre 2014. godine, kada je stupio na snagu ugovor o međusobnom izručenju između Srbije i BiH.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Ispunjene su zakonske pretpostavke za izručenje u vezi sa krivičnim delom teško ubistvo, krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delom dogovor za izvršenje krivičnog dela, krivično delo pokušaj iznude, kao i krivično delo ugrožavanje sigurnosti, do je u drugom stavu navedenog rešenja utvrđeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje radi vođenja krivičnog postupka - saopštio je Viši sud u Beogradu.

Elezu, ovom odlukom suda na koju stranke imaju pravo žalbe u roku od tri dana, neće moći da se sudi za krivična dela ogranzovani kriminal, ubistvo, pranje novca i razbojništva koja je, prema navodima iz te države počinio pre 2014. godine.

#Darko Elez