AKTUELNO

Kriminalna grupa Veljka Belivuka bila je dobro organizovana. Takođe, oni su dobro skrivali tragove i zato je bilo potrebno vreme i udružene snage MUP i BIA da bi se obezbedili valjani dokazi, izjavio je načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

Pušić je gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink rekao da je bila potrebna primena najboljih i personalnih veština, ali i tehničkih sredstava. Kako je objasnio, jedino na taj nači mogli su da se obezbede valjani dokazi protiv kriminalne grupe, koja je danas uhapšena.

Foto: TV Pink Printscreen

-Time je potvrđeno, ne samo da će se istrajati u otkrivanju i dokazivanju ovakvih i sličnih krivičnih dela, nego će ove aktivnosti biti nastavljene, a sve u cilju obezbeđenja procesno valjanih dokaza za sud - izjavio je on večeras i dodao da je hapšenjem 17 osumnjičenih pripadnika ove kriminalne grupe poslata jasna poruka da je bezbednost građana na prvom mestu.

- Ova kriminalna grupa bila je dobro organizovana i bilo je potrebno ozbiljno vreme i udružene snage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno – informativne agencije da bi se obezbedili valjani dokazi u ovom slučaju - rekao je Pušić za televiziju Pink.

Pušić je naveo da je ovim hapšenjem pokazano je da će organi gonjenja istrajati u otkrivanju i dokazivanju ovakvih i sličnih krivičnih dela i dodao da će ovakve akcije biti nastavljene u cilju obezbedjenja procesno valjanih dokaza.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije,  u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su danas 19 osoba osumnničenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica. 

Uhapšeni su V.B.(1985), M.M. (1991), V.D. (1974), A.V. (1981), M.B. (1984), D.T. (1982), N.S. (1987), N.L. (1979), M.T. (1987), V.G. (1982), F.I. (1991), S.L. (1985), B.K. (1987), V G. (1984), M.B. (1988), N.S. (1991), N.Đ. (1985), Ž.K. (1979) i N.J. (1971).

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela.  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja