AKTUELNO

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura priveden je juče na informativni razgovor.

Miloš Vazura juče je bio priveden na informativni razgovor u policiju, a kako Kurir saznaje, on je bio više nego spreman na saradnju s policijom. Na sinoćnjem informativnom razgovoru dao je bitne informacije o uhapšenim vođama navijača Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, te njihovim poslovima koje bi mogle da budu izuzetno značajne u daljem toku istrage!

Vazura je policiji dao i informacije o Belivukovom bunkeru na stadionu Partizana.

Foto: Twitter.com/@Silvana71376830, Tanjug/Rade Prelić

Vazura je, podsetimo, na informativni priveden kasno sinoć a dugogodišnji funkcioner Partizana i ranije je bio privođen zbog navijača, pa je tako i sada dao izjavu na okolnosti vezane za uhapšene vođe navijača posle čega je pušten.

Foto: Tanjug

Podsetimo, Belivuk je svoju "navijačku" priču počeo još na tribini FK Rad na Banjici, u popularnim "Junajted Forsima", odakle je sa nekoliko drugara odlučio da pređe na južnu tribinu stadiona Partizan i tako postane strastveni navijač kluba iz Humske ulice. Nakon velikih sukoba na južnoj tribini Belivuk zajedno sa sada već pokojnim Aleksandrom Stankovićem, poznatijim kao Sale Mutavi, osniva novu navijačku podgrupu "Janjičari" koja "preuzima" jug i tako postaje najjača navijačka grupa Partizana.

Foto: Printscreen

U međuvremenu, vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, Sale Mutavi, ubijen je 13. oktobra 2016. godine u precizno isplaniranoj zasedi, sa čak 60 metaka iz dva „kalašnjikova”. Pucnjava se dogodila preko puta Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici. Nakon ovog atentata, na mesto Stankovića dolazi njegova desna ruka - Veljko Belivuk.

Belivuk tada sa još nekoliko simpatizera Partizana reformiše "Janjičare" i pravi novu navijačku grupu "Principi" sa kojom kreće u "čišćenje" južne tribine. Nekoliko podgrupa Grobara u međuvremenu se gasi, pa tako "Principi" preuzimaju "vlast" na jugu.

Spona navijača Partizana sa upravom nikada nije dokazana, ali jedan snimak iz prošlosti pokazao je kako međusobni kontakt bez sumnje postoji, ali taj nije prošao baš najbolje.

Napad na Vazuru

U aprilu 2016. godine ispred službenih prostorija FK Partizan u Humskoj ulici generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru i šefa njegovog obezbeđenja napalo je nekoliko muškaraca. Tada su Vazuru, koji je dolazio na posao, najpre verbalno napali, da bi zatim usledila tuča. Vazura je uspeo da pobegne, dok su napadači brutalno pretukli jednog člana obezbeđenja i vozača. Osumnjičeni su identifikovani preko video-snimaka sa kamera stadiona, koji su pušteni u javnost nedugo posle napada.

Osumnjičeni za taj napad na direktora Partizana Miloša Vazuru i njegovo obezbeđenje bili su Veljko Belivuk (31) zvani Velja Nevolja i Darko Ristić (28) poznatiji kao Meda, a koji su kasnije priznali su da su učestvovali u smom incidentu što se može videti na snimku sa sigurnosnih kamera stadiona.

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je tada navijače Partizana Veljka Belivuka (31) na godinu dana kućnog zatvora, a Darka Ristića (28) na godinu i deset meseci "klasičnog" zatvora zbog prebijanja obezbeđenja direktora Miloša Vazure.

#Miloš Vazura