AKTUELNO

Pas je, na sreću, preživeo, a spasla ga je devojka koja je bila svedok događaja.

Psa koji je pao sa trećeg sprata zgrade u naselju Beranovac u Kraljevu, spasila je devojka koja ga odmah pozvala pomoć.

- Pas Brundo je pao udarivši direktno u pločnik, ali je izbegao unutrašnje povrede. Nakon pada, pas je dobio potres mozga i polomio sve zube i bio je poprilično ugruvan, preplašen i zbunjen - rekla je Danijela Jović iz udruženja za zaštitu životinja "Spaske" iz Kraljeva.

Iz Udruženja koje je zbrinulo Brunda, rekli su za beogradske medije da je devojka koja ga je našla i videla kako pada sa terase odmah pozvala pomoć.

Komunalna policija je ubrzo došla na njen poziv, ali svedoka nije bilo.

Brundo je mešanac star oko osam godina, koji je mesecima bio u naselju Beranovac, u blizini Dečjeg sela. Za divno čudo nije slomio kičmu. Svi se prave ludi i govore kako ništa nisu videli ni čuli, a nekima je ova tragedija bila smešna. Ljudi koji tu žive nisu hteli da sarađuju već su na svako pitanje policije odgovarali neslanom šalom. Od toga da je pas hteo da se sam ubije, pa do gluposti da se sam popeo, otvorio prozor, a drugi pas ga je gurnuo - rekla je za medije.

Prema njenim rečima, pomenuti kraljevački kraj je poznat po masovnom trovanju pasa, kao i skorašnjem paljenju štenaca.

Pročitajte još: Pedofil iz Ivanjice mamio devojčicu porukama koje LEDE KRV U ŽILAMA, ali...

- Brundo nikada sam nije ulazio u zgradu i bio je nepoverljiv prema nepoznatim. Definitivno u toj ulici i u tom kraju neko muči i ubija pse, a svi ćute. Pas je sada smešten kod volonterke, na stalnoj je terapiji, teško ustaje i ima bolove. Srećom pregurao je kritičnih 24 sata posle pada, a sve troškove oko lečenja preuzelo je udruženje - kaže Jovićeva.

#Kraljevo

#Pas

#zgrada

'