AKTUELNO

Svima je određen pritvor do 30 dana.

Vojni policajac Nemanja R. (28) uhapšen je u velikoj policijskoj akciji "Gnev" zajedno s još dvojicom mladića, S. I. (25) i P. D. (25), zbog sumnje da su trgovali narkoticima! Kako saznaje Kurir, pripadnici MUP su prošle nedelje u jednoj vikendici u okolini Smedereva pronašli i zaplenili 11 kilograma droge.

Mutni poslovi

- Sumnja se da se vojni policajac duže vreme bavio mutnim poslovima koji se kose s njegovom profesijom. Naime, Nemanja R. je sa uhapšenima imao kombinaciju za dilovanje droge. Istražitelji su već neko vreme opservirali osumnjičene i bili im za petama. Kada su sakupili sve potrebne dokaze, krenuli su u akciju - kaže sagovornik iz istrage i dodaje:

Inspektori kriminalističke policije su u štek vikendici u okolini Smedereva zaplenili sedam paketa sa više od sedam kilograma spida i osam paketa sa više od 4,3 kilograma marihuane, kao i elektronsku vagicu za precizno merenje. Sumnja se da je ova droga bila pripremljena za dalju prodaju.

Prema rečima našeg sagovornika, ova vikendica bila je "baza" osumnjičene trojke.

- Uhapšena ekipa je odlučila da im treba skrovište ili baza gde bi držali narkotike. Odluka je pala da to bude kuća van grada, a opet, da bude na pristupačnom mestu. Vikendicu su koristili za skrivanje, razmeravanje i prepakivanje narkotika, radi dalje prodaje na području Smedereva i drugih gradova - kaže izvor i dodaje da su spid i marihuana bili sakriveni.

- Droga je bila umotana u ćebad i jastučnice, pa spakovana u ormar. Mesto za skrivanje bio je i frižider.

Više tura

Nemanja R., S. I. i P. D. saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i svima je određen pritvor do 30 dana.

- Sumnja se da je uloga vojnog policajca bila da prevozi drogu, navodno zbog toga što ima službenu legitimaciju. Sumnja se da je "odradio" više tura. Verovali su da policija neće pretresati vozilo vojnog policajca, te da će tako neometano da prevoze "robu" do željenih odredišta - objašnjava sagovornik. Istraga o ovoj grupi se nastavlja, a u toku je utvrđivanje od koga su nabavljali narkotike, kao i da li su samostalno radili ili su bili deo šireg lanca šverca droge.

#Gnev

#Hapšenje