AKTUELNO

Nenad L. (26) sedam puta je izbo svoju suprugu Dajanu Lazarević (23) u stanu u Salcburgu, a devojka je preminula usled obilnog krvarenja, piše u izveštaju obdukcije, preneo je portal SN.

Dajana je ubijena u nedelju uveče, kad je suprug od koga se razvodila prekršio zabranu prilaska i došao u stan u kome je živela sa njihove dve ćerkice. Kad je ušao posvađali su se, pa je Nenad dograbio kuhinjski nož, izbo Dajanu, sakrio njeno telo u fioku kauča, a potom pozvao dadilju da pričuva decu. Kada je dadilja došla, mirno je otišao do stanice i predao se policiji.

- Prema nalazima sudske medicine osumnjičeni je žrtvu sedam puta ubo u gornji deo tela i vrat kuhinjskim nožem. Uzrok smrti je krvarenje - rekla je portparolka policije Karin Temel za SN.

Nenad L. je na saslušanju priznao da je ubio suprugu jer mu je rekla da ga ostavlja, ali je tvrdio da mu to nije bila namera. On je, kako prenosi portal, juče prebačen u zatvor.

- Sigurno je bilo da će mu biti određen pritvor zbog sumnje da je izvršio tako teško delo kao što je ubistvo. U tim slučajevima pritvor je maltene obavezan - rekla je Elena Haslinger iz tužilaštva.

Foto: Facebook.com

Prema najnovijim informacijama, Nenad L. je 25. februara izašao iz pritvora u kome je bio dva meseca, nakon što je na proslavi katoličkog Božića napao šuraka nožem, pretio tašti i povredio tasta.

- On je osuđen na 12 meseci zatvora jer je dve godine maltretirao suprugu i njenu porodicu. Dajana ga je prijavila da je napada, davi i preti ubistvom. Vreme provedeno u pritvoru mu je uračunato u kaznu, a sud mu je izrekao i meru zabrane prilaska i bilo kakvog kontakta sa suprugom.

PROTEST U SALCBURGU POSLE UBISTVA SRPKINJE

Nakon zločina u Salcburgu je održan protest koji su mediji nazvali spontanim. Naime, građani su reagovali posle ubistva Srpkinje.

- Oko 40 ljudi se okupilo u ponedeljak i protestovalo zbog nasilja nad ženama - preneli su mediji.

#Obdukcija

#Salzburg

#Ubistvo