AKTUELNO

Beživota tela Eržebet M. (74) i njenog sina Ernea M. (56) iz Srpskog Itebeja, pronađena su u stanu u ovom banatskom selu kod Žitišta. Na telu majke i sina nisu uočene vidljive povrede, niti tragova krvi.

U stanu u kom su živeli sami, istražitelji nisu primetili tragova premetačine. Da ništa ne ukazuje na zločin potvrđuje i što nadležni tužilac nije naredio da se obavi obdukcija tela. Beživotna tela u stanu su zatečena u sredu tokom ranih popodnevnih časova.

Mlađa sestra Eržebet M. koja živi u Novom Itebeju uzaludno je zvonila, ali se iz stana niko nije odazivao. Komšiji Predragu A. koji se brinuo o starici i njenom bolesnom sinu, dijabetičaru, pozvao je policiju.

- Kad smo ušli u stan, beživotno Eržikino telo zatekli smo u kuhinji. Kasnije je policija u spavaćoj sobi pronašla telo njenog sina Ernea- ispričao je komšija koji živi na spratu iznad stana pokojne Eržebet i Ernea.

- On je bio dijabetičar i prilično narušenog zdravlja, a Eržebet dugogodišnji srčani bolesnik. Živeli su povučeno i retko izlazili iz stana. Kad bi zatrebalo, komšinici sam donosio lekove i namirnice- ispričao je komšija.

Po svemu sudeći, a tako nam je potvrdio pomenuti komšija, Erneu je očigledno pozlilo, a to srce njegove majke nije podnelo.

U Srpskom Itebeju moglo se čuti i to da je Erne nekada živeo u Beogradu, a radio na brodu. Nakon razvoda, napustio je porodicu i vratio se majci.

#Žitište