AKTUELNO

Nenad Lazarević (26) iz Kušeljeva nasmrt je izbo svoju suprugu Dajanu (22) u stanu u Salcburgu jer je htela da se razvede od njega nakon što je više puta bio nasilan prema njoj i njenoj porodici.

Mladu majku, kojoj je mesecima pretio da će je “ubiti kao kokošku”, brutalno je ubio dok su njihova deca spavala u sobi pored! Dajana je, kako saznajemo, početkom ove godine podnela zahtev za razvod braka od Nenada zbog višegodišnje torture koju je od njega trpela. U decembru prošle godine Nenad je nasrnuo i na nju i na njene roditelje i nakon toga, u februaru ove godine, sud u Salcburgu propisao mu je zabranu prilaska.

Foto: Facebook.com/Tanjug AP/Matthias Schrader

Oni su ipak nastavili da se sastaju. Dajana je čak želela da povuče zahtev za razvod, ali su se tome protivili njeni roditelji. Kobne večeri oni su se sastali da bi mu ona to rekla, međutim sukobili su se i on je izbo nožem u vrat i grudi – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema pisanju austrijskih medija, Nenad je bio uslovno osuđen na 12 meseci robije, od čega je dva meseca trebalo da provede u zatvoru. NJemu je u tu zatvorsku kaznu uračunato vreme provedeno u pritvoru, te se on neposredno pred zločin našao na slobodi.

Takođe, određena mu je zabrana prilaska, a presuda mu je izrečena pre mesec dana.

On je u više navrata maltretirao svoju mladu suprugu od februara do decembra 2020. godine. Tukao ju je i redovno gušio. U presudi iz februara navodi se da joj je više puta pretio ubistvom. Govorio joj je da će je zaklati, da nema problem da joj naudi i da je “ubije kao kokošku” – pišu austrijski mediji.

Oni ukazuju i da je nasilje koje je Danijela trpela otkriveno na porodičnoj proslavi 25. decembra 2020. godine.

Foto: Facebook.com

On se na proslavi napio i iz džepa je izvukao nož i nasrnuo na njenog brata i pretio mu ubistvom. Tada je udario i Dajaninu majku, a na kraju i njenog oca koji je pokušavao da mu uzme nož. Svi članovi ove porodice su skočili da ga obuzdaju, a na kraju su ga zaključali na balkon dok nije stigla policija – prenose austrijski mediji.

Podsetimo, Nenad Lazarević iz Kušeljeva ubio je svoju suprugu Dajanu (22) u stanu u Salcburgu dok su njihova deca bila u drugoj sobi, a potom je pozvao bebisiterku da dođe da pričuva mališane. Telo brutalno ubijene žene sakrio je među nameštaj kako ga dadilja ne bi primetila, a on se odvezao do glavne policijske stanice u Salcburgu i policajcima rekao šta je uradio.