AKTUELNO

Veoma opasni kriminalci dolazili su gotovo dobrovoljno kod dželata grupe Veljka Belivuka, čiji su pripadnici do savršenstva razradili monstruozan plan da namame žrtve u kuću u Ritopeku, iz koje niko od protivnika nije živ izašao.

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, kako se sumnja, razradili su detaljan plan kako će namamti svoje žrtve u kuću u Ritopeku bez da izazovu sumnju kod njih - stupali su u kontakt sa njima preko saradnika, pozivajući ih da razgovaraju.

Foto: Tanjug, Pixabay.com

Kako stoji u naredbi za sprovođenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, Belivuk i Miljković organizovali su početkom 2019. godine kriminalnu grupu koju je činilo još 20 osoba, a koja je imala za cilj da izvršava ubistva, otmice, ali i prodaje narkotike. Takođe, kako prenosi Blic, tužilaštvo ovu grupu sumnjiči za držanje oružja, kao i pranje novca.

Belivuk i Miljković stvorili su plan da se pod paravanom navijačke grupe 'Principi' vrše ova krivična dela, kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u krimogenoj sredini zastrašivanja suparničkih grupa, preuzimanja prevlasti na tržištu droge, ubistva pripadnika drugih grupa, a koji plan su navedeni pripadnici prihvatili i svaki od njih po nalozima i uputstvima organizatora preduzimali određene radnje u cilj navedenog plana - navodi se u naredbi Tužilaštva.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako se sumnja, oni su u avgustu, odnosno novembru i decembru 2020. godine izvršili čak tri otmice i ubistva. Kako navodi tužilaštvo, sumnja se da su žrtve Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoju i Zdravka Radojevića namamili da se sastanu kako bi razgovarali. Ni Belivuk, ali ni Miljković nisu ugovarali sastanke, već su za to zadužili trojicu mladića, pripadnika njihove grupe, koji su poznavali žrtve od ranije i bili sa njima u bližim odnosima.

Foto: TV Pink Printscreen

Tako su, kako se sumnja, sve tri žrtve došle na unapred dogovorena mesta u Beogradu, gde su ih čekali njihovi kontakti iz Belivukove grupe. Potom su, sumnja se, iz svojih automobila prelazili u njihove, ne sumnjajući da će nekoliko sati kasnije biti mučeni i ubijeni.

Žrtve su, navodi Tužilaštvo u svom nalogu, dovođene u Belivukovu kuću u Ritopeku gde su ih, Belivuk, Miljković i još nekoliko osoba ubili.

Potom su pokušavali da unište tragove izvršenja ovog krivičnog dela paljenjem garderobe žrtava, brisanjem prostora različitim hemijskim sredstvima u cilju uklanjanja leša i tragova krivičnog dela - stoji u naredbi tužilaštva.

Foto: Google maps/OBJEKTIV/ VLADA ŠPORČIĆ

Kriminalnoj grupi Veljka Belivuka na teret se staje čak šest različitih krivičnih dela za koja je zaprećena kazna 20 godina ili doživotna robija. Svi osumnjičeni se od hapšenja nalaze u pritvoru koji im ističe početkom narednog meseca.

Podsetimo, policija je otkrila da je Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, sa svojim saradnicima imao štekove na najmanje 30 lokacija po Srbiji, a jedna od njih je i planina Rudnik, na kojoj je Belivuk uhapšen 4. februara, i to dok je, kako se sumnja, išao da spali automobile korišćene u zločinima.