AKTUELNO

Pošto se sumnja da ima više oštećenih, policija je juče pozvala građane koji su prevareni na ovaj, ili sličan način, da joj se jave.

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu supružnici V. J. (35) i D. J. (39) delimično su priznali da su prevarili, za sada 10 građana, dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje obolelog deteta, rođenog 2016. godine, a kako bi oni stekli protivpravnu imovinsku korist.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor.

Foto: Facebook.com

Tužilaštvo u saopštenju precizira da se sumnja da su V.J. i D.J. tokom 2020. i 2021. godine, u više navrata preko različitih medija upućivali apel za novčanu pomoć, tražeći donacije za lečenje njihovog maloletnog deteta koje su im bile neophodne zbog njihove teške materijalne situacije.

Foto: Facebook.com

- Tako su lažnim prikazivanjem činjenice da im je dete teško bolesno, doveli u zabludu 10 građana i na taj način od njih uzeli novac, kao pomoć za lečenje teško bolesnog deteta, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 200.000 dinara - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su iznoseci svoju odbranu osumnjičeni delimično priznali izvršenje krivičnog dela – produženo krivično delo prevara u saizvršilaštvu.

Za V.J. pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da je i ranije osuđivana.

Foto: Facebook.com

Za D.J. predložen je pritvor zbog opasnosti od bekstva, imajući u vidu da mu je pasivizirana adresa, kao i da ne bi ometao postupak uticajem na svedoke.

U toku dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati sve oštećene, eventualne svedoke i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, navodi se u saopštenju.

Pošto se sumnja da ima više oštećenih, policija je juče pozvala građane koji su prevareni na ovaj, ili sličan način, da joj se jave.

#Beograd

#Hapšenje

#prevaranti