AKTUELNO

Obrad Cmiljanović (16) poginuo je u selu Kovačevac kod Mladenovca kad ga je udario automobil dok je vozio rolere. Mladić je ostao na mestu mrtav, a vozač "mercedesa" N. P. (20), inače drug stradalog dečaka, uhapšen je posle udesa.

Tragedija se dogodila u Donjoškolskoj ulici u četvrtak oko 20 časova. Obrad se s drugaricama spuštao iz poprečne ulice Paunovićevog sokaka dok je "mercedes" dolazio iz smera Donjoškolske ulice.

Selo u šoku

- Vozač "mercedesa" pokušao je da zaobiđe Obrada, ali nije uspeo. Dečak je od siline udarca poleteo nekoliko metara i na licu mesta ostao mrtav, dok su drugarice uspele da se zaustave - kaže izvor Kurira.

- Bili smo kod kuće kad smo začuli da se nešto dešava napolju, prvo smo mislili da je nešto palo u dvorištu, ali videli smo kola i decu na ulici. Mladić koji je vozio "mercedes" se držao za glavu, bio je u šoku šta se desilo - priča komšinica i dodaje:

- Devojčice su odmah pozvale Hitnu pomoć. Tresemo se, još nismo svesni šta se dogodilo.

Nekoliko meštana tvrdi da momak koji je vozio kola nije išao brzo.

- Nije tačno da je divljao i da nema položen vozački. On nije mogao da izbegne mladića na rolerima - kažu meštani.

Meštani zabrinuti

Traže ležećeg policajca Stanovnici Donjoškolske ulice u Kovačevcu kažu da se svakodnevno brzo vozi kroz ovu ulicu. - Bilo bi dobro da se postave ležeći policajci i saobraćajne oznake u ulici da se više nikad ne desi smrtni slučaj, pogotovu da strada dečak. Nekoliko puta su lopovi skidali i krali saobraćajne znake. Ovo je strašno, apelujemo da neko postavi ležeće policajce da nam deca više ne ginu - poručuju stanovnici Donjoškolske ulice.

Čovek ispred čijeg dvorišta je tinejdžer ležao pokušao je da mu pruži prvu pomoć, ali, nažalost, nije mu bilo spasa. -

Pokušao sam da dam veštačko disanje Obradu, ali on u tom trenutku nije davao znake života. Hitna pomoć je brzo došla i mogli su samo da konstatuju smrt. Doktorka je rekla da su u pitanju teške povrede glave i da su nekoliko puta pokušavali da ga reanimiraju, ali bezuspešno - rekao nam je komšija.

Dete za primer

Na mesto nesreće stigao je i dečakov stric Žarko Cmiljanović.

- Došao sam iz Sopota odmah kad su mi javili šta se desilo. Obrad je bio dete za primer, pohađao je frizersku školu u Beogradu, ma i njegovi brat i sestra su divna deca - priču počinje neutešni stric i nastavlja:

- Kovačevac je malo mesto, ovde se svi znaju, idu na kafu jedni kod drugih. Taj dečko koji je vozio je dolazio kod mog brata u kuću, roditelji mu se poznaju. Tragedija, znao je i mog sinovca. Normalni momci, nikad nisu pravili ništa po selu, radili su i pohađali školu. Vozač N. P. je zadržan u policijskoj stanici u Mladenovcu.

#Dečak

#Mladenovac