AKTUELNO

Novi detalji iz okružnog zatvora.

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, na ivici je nervnog sloma u pritvoru jer je shvatio da mu nema spasa i da će verovatno do kraja života ostati iza rešetaka.

Belivuk je odlično obavešten o svim detaljima istrage koja se vodi protiv njega i svestan je da policija ima čvrste, neoborive dokaze za monstruozne zločine koje su počinili on i njegov klan. Posebno ga nervira to što su i njegovi najbliži saradnici rešili da svedoče protiv njega!

Prati pomno medije

Ovo nam je otkrio izvor iz beogradskog Okružnog zatvora (CZ), koji je maltene svakodnevno u kontaktu sa Veljom Nevoljom. Kako sagovornik ističe da Belivuk, iako je u pritvoru već 70 dana, pomno prati sve medijske izveštaje o sebi i upućen je u sve što se dešava "napolju".

- Velja Nevolja se fizički dobro drži, skinuo je višak kilograma, redovno vežba, ali je primetno da je iz dana u dan sve "tanji" sa živcima. Zna da neće skoro biti na slobodi, što mu najteže pada, ali posebno ga pogađaju informacije da su njegovi doskorašnji prijatelji i saradnici spremni da sarađuju sa policijom. Verovatno je bio potpuno uveren da je svima uterao strah u kosti i da niko neće smeti da svedoči protiv njega, a onda se sve to preko noći preokrenulo nakon što su svi pohapšeni - kazao je sagovornik.

Prema njegovim rečima, Belivuk je burno reagovao u pritvoru čak i posle saslušanja starlete Tijane Maksimović, zvane Tijana Ajfon. Ona je dala iskaz 2. marta u SBPOK jer je bila verena s Veljinim kumom i saradnikom Miroslavom Tadićem Miksom, koji je takođe uhapšen.

- Velja Nevolja zna šta je sve Tijana Ajfon ispričala u policiji i zna čak i da je prošla poligraf. On je svestan da Tijana nije bila upućena u zločine klana, oni su je, navodno, samo ponekad koristili za neke kurirske zadatke, ali je tog dana, nakon Tijaninog saslušanja, iz samo njemu znanog razloga pobesneo i optuživao starletu da je lagala neke stvari kad je pričala o njemu. Tvrdio je da je Maksimovićeva prošla na poligrafu samo zato što joj nisu postavili prava pitanja. Nisam siguran na šta je tačno mislio - napominje sagovornik.

Belivuk je, inače, uhapšen 4. februara zajedno sa njegovom "desnom rukom" Markom Miljkovićem Mesarom i još 20 saradnika. Većina je prebačena u pritvor Specijalnog suda, ali je Belivuk poslat u CZ.

Svi uhapšeni se terete za brojna ubistva, koja su snimali telefonima, a leševe su zatim kasapili i topili u kiselini ili su delove tela bacali u Dunav. Takođe, sumnjiče se i za preprodaju ogromnih količina droge, reket, iznude i druga najteža krivična dela.

Policajci su u prethodna dva meseca saslušali više od 50 ljudi, prikupljeno je mnoštvo materijalnih dokaza, a poseban segment istrage biće saradnici klana iz policijskih i državnih struktura.

Već dva puta je saslušana bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koju su bezbednosne službe osumnjičile da je čak i izdavala naređenja Veljku Belivuku i njegovoj zloglasnoj bandi. Ona je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode, ali je uhapšen njen bliski saradnik, bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić, koji se tereti da je u aprilu prošle godine urgirao da se Marku Miljkoviću vrati blindirani "audi A8", koji je policija prethodno bila oduzela.

Papić je bio u žiži javnosti i zbog fotografije na kojoj se vidi kako sedi u "ferariju" vrednom 400.000 evra, a koji pripada šiptarskom narko-bosu, izvesnom Bajramiju.

Svedok saradnik

Takođe, uhapšen je i Ilija Milačić, bivši načelnik beogradske kriminalističke policije i još jedan bliski Dijanin saradnik, jer je odavao službene tajne klanu Veljka Belivuka. Milačić je brže-bolje priznao krivicu i nagodio se sa tužilaštvom, pa je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora, uz petogodišnju zabranu rada u MUP.

Pretpostavlja se da je Milačić ovako malu kaznu dobio zato što se nagodio s vlastima, pa će najverovatnije biti jedan od svedoka saradnika.

#Velja Nevolja

#Zatvor