AKTUELNO

U hotelu su uhapšeni članovi kriminalnog klana, a onda su usledile oprečne informacije o policijskoj akciji.

Nekoliko visokopozicioniranih članova jednog kriminalnog klana uhapšeno je 10. februara ove godine na Jahorini u jednom tamošnjem hotelu.

Crnogorski mediji su tada naveli da im je više izvora iz Uprave policije potvrdilo da je reč o članovima kavačkog klana, dok su mediji iz BiH preneli da su uhapšeni pripadnici škaljaraca. U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo potvrdili su da su uhapsili tri državljanina Crne Gore, a akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prema navodima banjalučke ATV tada je uhapšen član škaljarskog klana Milan K. za kojim je bila raspisana poternica. Avaz navodi da su za Kršićem bile raspisane tri međunarodne poternice, ali su sve povučene. Istražuje se na koji način su pripadnici klana ušli u BiH. Pretpostavlja se da su imali lažne pasoše.

Mediji su naveli da su na Palama uhapšeni crnogorski državljani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća. Mediji u regionu navodili su da je Kršić član škaljarskog kriminalnog klana, ali iz crnogorskih bezbednosnih struktura istakli su da je u pitanju telohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

Beogradski mediji su javili da je uhapšena i Tamara Zvicer, supruga jednog od navodnih vođa kavačkog klana Radoja Zvicera, ali se ta informacija ispostavila kao netačna iako se tada nalazila na Jahorini.

#Hapšenje

#Tamara Zvicer