AKTUELNO

U Ritopeku i dalje traje istraga, a ulica u kojoj je vikendica u kojoj je grupa Veljka Belivuka, kako se sumnja, činila najmonstruoznije zločine, i dalje je pod blokadom. Žandarmerija je zatvorila ulicu Livadice i kroz nju mogu da prođu samo stanari.

Uglješa Grgur, detektiv i stručnjak za bezbednost, bio je sa ekipom TV Vesti u ovoj ulici, nedaleko od kuće strave i užasa, a sama činjenica da su sinoć na lice mesta došli glavni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor BIA Bratislav Gašić govori da država ozbiljno radi na rasvetljavanju svih okolnosti.

Foto: TV Vesti

- Sama činjenica da su njih trojica došli pokazuje da su odgovorni i da veruju samo svojim očima. Ne žele da išta prepuste slučaju. Koliko čujem, nađene su podzemne prostorije sa oružjem, eksplozivom i snajperom, što ukazuje da se do ovog otkrića došlo iz kripotvanih telefona ili da su neki iz pritvora progovorili – kaže Grgur za TV Vesti.

Ocenjuje da će se uviđaj i istraga i dalje vršiti.

- Optužnica mora biti čvrsta kako je sud ne bi oborio – kaže detektiv. Dodaje da nikada u istoriji, pa čak ni kada je ubijen premijer Zoran Đinđić, na lice mesta za vreme istrage nisu došli tužilac, ministar policije i direktor BIA. Ovo, kako kaže, mnogo govori.

Foto: TV Vesti

Na pitanje o pronalasku industrijske mašine za mlevenje mesa, kaže da su žrtve najverovatnije samlevene u njima, a na osnovu svedočenja osumnjičenih možda će se doći i do njihovih imena.

- Iskreno verujem da će se istina otkriti i da će se sve uraditi po zakonu.

Foto: TV Vesti

S obzirom na blizinu Dunava, postavlja se pitanje da li su se članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka otarasili ostataka žrtava tako što sui h bacali u reku, Grgur ne veruje da su to činili.

Foto: TV Vesti

- Nije Dunav baš toliko blizu, nekoliko kilometara. Pre verujem da su ostatke spaljivali, ali to je moje lično, subjektivno mišljenje. Verujem da su tela mleli, palili, zakopali, a da se nisu nadali da će se sve ovo desiti i da će, dolaskom Vulina na čelo MUP, početi najveća akcija u borbi protiv organizovanog kriminala, možda jača i veća od one protiv Zemunskog klana – kaže detektiv za TV Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#TV Vesti

#Uglješa Grgur