AKTUELNO

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka jutros je priveden.

Jeličić je priveden zbog mahinacija oko državnog zemljišta na Kopaoniku, na teritoriji opštine Brus.

Jutka je pre četiri dana pušten na slobodnu nakon izdržane zatvorske kazne zbog presude u slučaju seksualnog uznemiravanja Marije Lukić.

Kako saznaje Republika, po nalogu Višeg javnog Tužilaštva u Kraljevu, posebnog odeljenja za korupciju, osim Jeličića, uhapšeno je još šest osoba!

Osim njega pali su i A. M. pomoćnik predsednika opštine Brus za ekonomski razvoj investicije, R. G. komunalni inspektor, M. I. administrativni radnik u opštini Brus, A. S. zamenik predsednika opštine Brus i član opštinskog veća i S. M iz Smedereva.

Za šta se tereti

Jeličić se tereti da je u svojstvu predsednika Opštinskog veća, bez odluke članova većine, doneo zaključak kojim se dozvoljava postavljanje sedam privremenih objekata, a takva odluka nije u nadležnosti Veća, pa je na taj način pribavio korist budućim investitorima da pred nadležnim organima predstave da su imovinsko pravni odnosi sa opštinom Brus regulisani, na osnovu čega je investitorima omogućeno priključenje na komunalnu infrastrukturu.

Osumnjičeni A. M mu je u tome pomogao tako što je planove objekta ovih sedam investitora uneo u Plan postavljenja objekata na teritoriji opštine Brus i u ime nekih formalnih investitora podnosio zahteve za dobijanje saglasnosti, a zatim od istih zahtevao da dobijene saglasnosti za izgradnju objekata prenesu na stvarne investitore.

Takođe, osumnjičeni A. M. je uticao na komunalne inspektore R. G. i I. S. da ne vrše kontrolu gradnje montažnih objekata, iako su bili u obavezi da to učine, na koji način su ovi inspektori pribavili korist investitorima da završe započete objekte i iste koriste, jer nisu doneli rešenje o uklanjanju objekta.

Overavali lažne podatke

Osumnjičena D. K. je, u svojstvu sekretara opštine Brus, sastavila i svojim potpisom overila neistinite podatke, a na sednici Opštinskog veća je razmatran zahtev S M. za proširenje objekta i da je na sednici prihvaćen njen zahtev.

Osumnjičeni M. I. je, u svojstvu administrativnog radnika, na zahtev S. M. za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu, koji je podnet u toku 2018. godine, stavila prijemni pečat sa datumom 15.01.2014. godine i uvela u prijemnu knjigu iz 2014. godine, i na taj način je omogućila istoj da odloži izvršenje rešenja o rušenju koje je doneo građevinski inspektor i da započne postupak legalizacije, iako za to ne ispunjava uslove. Nakon toga je osumnjićeni A. S. takav antidatiran zahtev za legalizaciju dostavio Ministarstvu kako bi S. M. omogućio legalizaciju objekta.

Osumnjičeni Jeličić se tereti o da je iskorišćavanjem i prekoračenjem svog službenog položaja pribavio korist FK Kopaonik1931, tako što mu je iz budžeta opštine dodelio i preneo novčana sredstva u iznosu od 2.500.000 dinara, iako ovaj klub nije ispunjavao uslove za dodelu sredstava.

#Hapšenje

#Milutin Jeličić Jutka