AKTUELNO

Veljko Belivuk navodno je dobijao i po 300.000 evra po ubistvu koje su mu naručivali njegovi šefovi iz ozloglašenog "kavačkog klana", uvrdila je policijska istraga.

Članovi Belivukove ekipe su većinu svirepih egzekucija snimali, a snimke su slali direktno Radoju Zviceru, navodnom šefu "kavačkog klana" u Crnoj Gori.

Foto: Foto/MUP Srbije, Tanjug/Zoran Žestić

Inspektori su došli do jezivih saznanja o egzekucijama nakon što su dešifrovani zaplenjeni telefoni Belivuka i njegovih saučesnika, navodi Kurir.

Od ukupno 44 zaplenjena telefona, veliki broj je imao instaliranu aplikaciju Skaj za šifrovanje oruka. Tu se nalazila i prepiska sa ljudima iz vrha kavačkog klalan, koji su se raspitivali na koji način su pojedine žrtve ubijane i kako su im uništavana tela i dokazi. Pored toga, snimci pojedinih egzekucija koja su poslati preko Skaja direktno šefu "kavačana" Radoju Zviceru koji je oedndavno u bekstuv - rekao je sagovornik lista.

Belivuk je bio praktično šef ispostave "kavačkog klana" u Srbiji, pa je sami tim aktivno učestovao u ratu protiv suprostavljenog crnogorskog škaljarskog klana.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth, Tanjug/Rade Prelić, Tv Pink Prinstcreen

Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas za još tri meseca pritvor Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična dela.

Pritvor je Belivuku i ostalima danas produžen zbog svih zakonskih razloga - opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

Prema ovoj odluci suda pritvor može da im traje do 2. avgusta - dodala je Piljić.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.