AKTUELNO

Suđenje Goranu Peroviću, Srbinu osumnjičenom da je sa grupom "pink pantera" u januaru 2018. godine iz Duždeve palate u Italiji ukrao dragulje sa izložbe "Blaga mogula i maharadža" odloženo je za još šest meseci jer on još uvek nije uhapšen.

Da podsetimo, grupa srpsko-hrvatskih kradljivaca ukrala je sa izložbe par dijamantskih minduša i broš od platine i rubina. Vrednost ovih komada procenjena je na više od tri miliona dolara, a interesantno je da lopovi nisu odneli desetostruko vredniju ogrlicu, koja je takođe bila eksponat. Krađa je opisana kao filmska, jer su "pink panteri" u palati bili svega pet minuta i krađu izveli za 31 sekundu, uprkos izuzetnim merama obezbeđenja.

- Perović se sumnjiči da je lično izneo iz palate ukradene dragulje, nakon što su ih drugi članovi uzeli iz vitrine. On se nalazi u bekstvu, te je postupajući sudija odlučio da se ročitšte održi za šest meseci - prenosi portal Nuova Venezia.

Da podsetimo, neki od članova bande su već osuđeni.

- Vinko Tomić, koji je označen kao mozak operacije, izdržava kaznu od tri godine zatvora, a 10. maja već izlazi na slobodu. Njega su kamere snimile kada je spakovao broš i minđuše - podseća ovaj protal.

Kao članovi bande označeni su i Želimir Grbavec, Zvonko Grgić i Vladimir Durkić, kao i Dragan Mladenović koji je pobegao tokom pokušaja hapšenja u Hrvatskoj, a za koga se veruje da se skriva u Srbiji.

- Grgić i Durkin su zaključili sporazume o priznanju krvice i osuđeni su na dve godine i deset meseci, a Grbavec je dobio godinu dana više od njih i označen je kao vozač.

Nakon krađe italijanska policija rekonstruisala je događaje.

- Kamere su snimile pljačkaša, obučenog u svetlu odeću i s kačketom, kako nonšalantno obilazi i razgleda nakit u vitrinama. Potom se vidi kako svi posetioci napuštaju izložbeni prostor, osim dvojice lopova. Jedan je uspeo da otvori vitrinu, a trebalo mu je svega 31 sekundu da nakit strpa u džep i napusti objekat - pisali su mediji.