AKTUELNO

Čaba Sokola (31) iz Gornjeg Brega kod Sente poginuo je od strujnog sudara kada je štapom za pecanje zakačio električne kablove. Kako saznajemo, sa njim su u trenutku nesreće bili supruga Klarisa (30), njihov šestogodišnji sin i Čabin otac. Nesrećni Sokola preminuo je na licu mesta.

Tragedija se dogodila u nedelju po podne, na kanalu nedaleko od ovog sela kod Sente. Čaba je nastradao na kanalu kad je nehotice štapom za pecanje zakačio električne kablove kod crpne stanice.

Borba za život

Naš sin je sve video - s teškom mukom opisivala je detalje nesreće supruga Klarisa i dodala:
Spremali smo se da krenemo kući. Kad je iz vode izvadio štap za pecanje, nekako je dodirnuo vod dalekovoda. Samo je nešto puklo, a Čaba je pao. Njegov otac je odmah pokušao da ga reanimira. Pozvala sam Hitnu pomoć. Kad je stiglo sanitetsko vozilo, uspeli su da ga povrate. Na putu do bolnice u Senti još jednom su ga reanimirali. To su učinili i u bolnici, ali pomoći za mog Čabu više nije bilo. Borio se za život... Nije mu bilo spasa... - ispričala je Klarisa.

Za nešto više od desetak dana, 24. maja, Čaba i Klarisa trebalo je da proslave sedmogodišnjicu braka. Umesto slavlja, Klarisa se sprema da u utorak po podne na večni počinak isprati supruga:

Ne krivimo nikoga. Često smo odlazili na taj kanal. Voleli smo tamo da idemo, a naročito Čaba. Bio je dobar i predusretljiv. Svima je pomagao, a učestvovao je i u humanitarnim akcijama. Pomagao je i bolesnoj deci - jecala je neutešno Klarisa.

Bio je svestran

Osim ribolova, voleo je i papagaje i držao ih u porodičnoj kući.

Bavio se ugradnjom PVC stolarije. Pedantan, odgovoran, svestran, takav je bio moj Čaba - u dahu kaže Klarisa.

Ova tragedija rastužila je sve meštane Gornjeg Brega. I u obližnoj Senti ljudi su u neverici komentarisali tragediju kakvu ne pamte ni najstariji.