AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je u javnost brutalnosti koje su po nalogu Radoja Zvicera radili kriminalni klanovi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Jedan od tih koljača koji je slao ćevape od ljudskog mesa, oni su imali svoje štek stanove uz pojedine ambasade, tako da ćemo imati šta da radimo u narednom periodu - rekao je Vučić.

Predsednik je izneo jezive detalje o zverskim mučenjima ljudi i pravljenja "ćevapa" po nalogu Radoja Zvicera.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Kada su prvi put ušli u kuću videli su pravi potporni zid. NJihova strategija odbrane u ovom trenutku je u tome da kažu "našli ste DNK, ali mi nismo to uradili". Tužilac neće da otkriva sve. Odavde su Zviceru slali ćevape, kada se on iznervira i kaže da od nekoga želi da vidi ćevape, odavde su mu slali. To je industrijska mašina, tu su stavljali isečene delove. Ranije su delove nosili u novu kuću, čiju smo lokaciju otkrili, pa su bacali ribama da pojedu, pa su krečili te prostorije. Ovo govorim Zviceru koji je na slobodi, govorim mu da ga pozovem da me ubije, jer mu neće biti slobode dok sam živ. Zato što volim svoju zemlju, zato što ne mogu da trpim da neko od nekoga pravi ćevape. Ti gadovi neće upravljati Srbijom - naveo je Vučić.

Ko je Radoje Zvicer?

Zvicer je prema navodima medija pre nekoliko godina izbegao hapšenje prilikom policijske akcije na teritoriji Kosova i Metohije, pošto je dan pre toga pobegao iz Prištine na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora.

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se policija nadala da će i on biti uhvaćen u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je uspeo da napusti mesto koje je povremeno koristio.

Prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Zvicer, navodno jedan od osnivača i vođa takozvanog „kavačkog klana”, krio se u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Josip Babić, rođen 6.2.1979. iz Orašja, BiH. Babić je državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu, a on nikada nije vadio dokumenta BiH, naveo je podgorički Dan.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš, navodi ATV iz Banjaluke.

Snimak koji je uzburkao javnost

Pobjeda podseća da je u decembru 2017. godine objavljen je 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima koji je žestoko uzburkao javnost.

Takođe, otkriveni su detalji koji dosad nisu spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste, navodi ovaj portal.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,,kavačkog klana“, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Na tom snimku, vidi se spisak visokopozicioniranih članova klana, na kojem se nalaze: Davorin Baltić, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Vladimir Roganović. Takođe, objavljene su i njihove fotografije, uglavnom one koje se nalaze u njihovim zvaničnim dokumentima i koje javnosti nisu dostupne.

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, u poslednjem momentu je spasla je život svom mužu kada je u vatrenom obračunu, koji se dogodio u Ukrajini prošle godine, odvratila napadače od namere da likvidiraju navodnog vođu "kavačkog klana".

Zvicer je organizovao i krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropu i ima jedan od najrazvijenijih krijučarskih kanala.

#Radoje Zvicer