AKTUELNO

Crnogorka Sanja R, koja je u julu 2020. bila osumnjičena za ubistvo Aleksandra Obadića, puštena je iz pritvora posle devet meseci pošto je utvrđeno da nije umro od njenih udaraca, već mu je puklo srce od droge.

Crnogorka Sanja R. (27), koja je u julu 2020. uhapšena zbog sumnje da je nasmrt pretukla ljubavnika Aleksandra Obadića (51) u iznajmljenom stanu na Slaviji, ipak nije kriva za zločin i protiv nje je obustavljena istraga, saznaju mediji. Ona je posle devet i po meseci puštena iz pritvora, pošto je veštačenjem potvrđeno da Obadić nije ubijen, već je umro od prekomerne količine kokaina.

Završena veštačenja

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je, na osnovu mišljenja veštaka i drugih dokaza, konstatovalo da se Sanja 18. jula 2020. u stanu na Slaviji branila od Aleksandra i da udarci kojima je uzvratila nasilniku "nemaju veze sa njegovom smrću".

Obdukcioni nalaz, u kome je naveden i rezultat hemijsko-toksikološke analize, pokazao je da je kod Obadića smrt nastupila usled srčanog zastoja prouzrokovanog konzumiranjem veće količine narkotika. Taj nalaz je potvrđen i superveštačenjem, pa je osumnjičena puštena na slobodu.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, istraga protiv ove devojke pokrenuta je za teško ubistvo, jer se sumnjalo da je Obadića usmrtila udarcem u glavu tegom za vežbanje. Na njegovom telu konstatovane su povrede na levoj arkadi, oko levog oka, oko uha, na desnom ramenu i laktu, kao i na prstu i palcu. Sve te povrede su okarakterisane kao lake i nisu mogle da izazovu smrt.

S druge strane, veštačene su i povrede koje je kobne noći zadobila Sanja, pa je zaključeno da je i ona brutalno pretučena. U pitanju je bilo više podliva po licu i vratu, koji su ukazivali na davljenje, i tri velika podliva na ruci na osnovu kojih je konstatovano da se ona branila od Obadića.

Foto: TV Pink Printscreen

Inače, Sanja je po dolasku policije u stan u Deligradskoj bila sva krvava i izbezumljena, a Aleksandar je zatečen mrtav na podu. Ona je u tom trenutku i sama mislila da ga je nasmrt pretukla, ali se pravdala pred policajcima da nije kriva i da ju je Aleksandar prvi napao. Kad se malo smirila, rekla je da se u stvari i ne seća kako je započela svađa između njih dvoje. Navodno, seća se samo da su se svađali, tukli i gađali čašama i flašama.

Ili on ili ona

Sanja je potom i u tužilaštvu izjavila da nije želela da ga ubije:

- Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mestu. Bilo je ili on ili ja!

Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, među kojima i kokain.

#Trg Slavija

#Ubistvo