AKTUELNO

Policajac Marko M, koji je osumnjičen da je juče ubio svoju bivšu partnerku Anu Ilić (34), izvršio je samoubistvo na nešto više od 300 metara od zgrade u kojoj je ona živela.

Nakon intezivne potrage po terenu, s obzirom da juče nije pronađen na poznatim adresama i mestima na kojima se kretao, pripadnici policije su njegovo telo pronašli na nekadašnjem vojnom poligonu u naselju Peti puk, prekoputa tamošnjeg stadiona.

Policajac je, kako pokazuju prvi rezultati uviđaja, samoubistvo izvršio iz vatrenog oružja. Njegovo telo su pripadnici MUP-a pronašli posle detaljnog "češljanja" žbunja, šiblja i šumaraka poligona na Petom puku.

Podsetimo, Ana Ilić je u februaru ove godine drugi put Marka M, svog bivšeg partnera, prijavila za proganjanje.

Foto: Društvene mreže

Policija ga je tada uhapsila, oduzela mu oružje, službenu legitimaciju i značku, nakon čega je sproveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu. Presudom Osnovnog suda u Valjevu, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora od pet meseci sa uslovom od tri godine, kao i meru zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom na udaljenosti manjoj od 100 metara takođe u trajanju od tri godine. Takođe, Policijska uprava u Valjevu protiv njega je u februaru pokrenula disciplinski postupak i udaljen je sa posla – stoji u saopštenju PU Valjevo.

Ilić je policajca prvi put za proganjanje prijavila u decembru 2019. godine, i on je tada bio uhapšen.

Podsetimo, Ana Ilić, majka dvojice maloletnih dečaka, ubijena je juče u jutarnjim satima na ulazu zgrade u naselju Peti puk u kojoj je živela, kada je pošla na posao u prvu smenu u valjevskoj fabirici „Gorenje“ gde je godinama radila. Danas će biti sahranjena na Novom groblju u Valjevu.

Isti scenario

Policajac hicima ubio bivšu devojku

Sličan slučaj, kada je pripadnik policije ubio bivšu partnerku, u Valjevu se dogodio početkom 2009. godine. Tada je policajac Goran Simić (30) iz Gunjaka kod Osečine hicima iz pištolja ubio svoju bivšu devojku Vesnu Marjanović (24) iz Valjeva. Nakon ubistva je pobegao, a posle intenzivne potrage nekoliko dana kasije pronađen je mrtav, sa prostrelnom ranom na slepoočnici, u svom automobilu u šumi na periferiji grada. Istraga je pokazala da je Vesni upućivao ozbiljne pretnje, kada je posle dve godine prekinula emotivnu vezu s njim i definitivno odbila da se uda za njega.