AKTUELNO

Telo dvoipogodišnje devojčice pronađeno je u utorak, oko podneva, u porodičnoj kući u Lebanu, a okolnosti pod kojima je dete izgubilo život za sada nisu poznate.

Slučaj je odmah prijavljen leskovačkoj policiji. Obavljen je uviđaj, a telo deteta je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, poslato na obdukciju. Detalji ove porodične drame za sada nisu poznati, a više informacija biće otkriveno posle okončanja istrage koja je u toku.

Foto: Tanjug, Pink.rs

Prema nezvaničnim informacijama, nesrećna devojčica je živela sa majkom i bratom, od nepunih godinu dana, koji je odmah oduzet ovoj porodici i trenutno se nalazi u privremenom smeštaju. Otac dece je na radu u Beogradu, pa je o mališanima majka brinula sama. Zbog nebrige o mališanima dvoje njihove starije dece, od pet i šest godina, je ranije smešteno kod hranitelja, pišu Novosti.

Foto: infocentarjug.rs

Porodica je bila korisnik pomoći i pod nadzorom socijalnih radnika. Oni su ovu porodicu obišli nepuna dva sata pre nego što je majka prijavila da joj je dete zaspalo i da se nije probudilo. Ona pre toga socijalnim radnicima navodno nije otvorila vrata svoje kuće.

Ubrzo nakon toga što su socijalni radnici odustali od posete komšije su čule vrisku i vapaj majke da pomognu devojčici koja nije disala. Hitna pomoć je u najkraćem mogućem roku izašla na lice mesta, ali nesrećnom detetu nije bilo pomoći. Nezvanične informacije govore da na detetovom telu nije bilo vidljivih povreda. Nesrećna porodica živi u teškim uslovima, u trošnoj kući na periferiji Lebana.