AKTUELNO

Na meti su penzioneri iz većih gradova u Srbiji.

Lažni Arapin koji je, u stvari, Rom, predstavlja se kao budući investitor koji je u velikim gradovima Srbije već obezbedio lokacije za svoje zlatare i prodavnice "roleks" satova.

Srpska policija traga za dvojicom prevaranata, lažnim šeikom i Srbinom, koji je glumio njegovog prevodioca, a koji su u većim gradovima Srbije deviznim penzionerima prodavali priču da otvaraju zlatare i prodavnice “roleks” satova i tako ih prevarili da kupe lažne časovnike po cenama od 5.000 do 10.000 evra.

Prema pisanju beogradskih medija, inspektori su identifikovali Roma koji se lažno predstavljao kao šeik iz Dubaija i njegovog sugrađanina iz južne Srbije, koji se predstavljao kao prevodilac arapskog jezika, koji su lakoverne građane papreno opelješili za kopije luksuznih satova.

Poslednja meta drskih i beskrupuloznih prevaranata bio je stariji gospodin iz Niša, kome su prodali kinesku kopiju skupocenog sata za 8.000 evra. Oni su iskoristili njegovu naivnost i poverenje i pokupili mu gotovo svu deviznu ušteđevinu.

Na vrata 75-godišnjeg Nišlije, čije ime ne otkrivamo zbog njegove bezbednosti, pokucali su nenajavljeno i obrlatili ga na brzaka.

– Nepoznati sredovečni Srbin se predstavio kao prevodilca i predstavio svog tamnoputog pratioca kao Arapina tvrdeći da je šeik. Bio je obučen u elegantno, moderno odelo, dok je šeik bio u tradicionalnoj arapskoj odeći. Međusobno su razgovarali na nekom svom jeziku, udrobljenoj varijanti romskog jezika i šatrovačkog gpovora, glumeći da pričaju na rapskom. Onda je lažni prevodilac šeikovu “viziju”  prenosio tipovanim žrtvama. Lažnog Arapina je predstavio kao budućeg investitora, koji je u velikim gradovima Srbije već obezbedio lokacije za svoje zlatare i prodavnice “roleks” satova – navodi izvor iz istrage.

– Nišliji su pokazali lažnjak proizveden u Kini, i tvrdili da je novi model luksuznog sata. Početna ponuda je bila 16.000 evra, međutim, penzioner se cenkao pa mu je cena spuštena na 8.000. Čim su dobili gotovinu, nestali su bez traga. Pošto je sin penzionera bio sumnjičav odneo je sat na proveru i dobio potvrdu da je otac za bezvredan sat dao čitavo bogatstvo – priča izvor iz istrage.

Iscrpan opis preveranata pomogao je policiji da ih identifikuje ali oni nisu još uhapšeni, jer se prerušavaju u nove kostime.

Č.N.

'