AKTUELNO

Ukoliko se utvrdi da je lažni hirurg, maser iz Batajnice Sava Knežević imovinu stekao na nelegalan način, biće optužen i za pranje novca.

Naime, Poreska uprava pri Ministarstvu finansija, paralelno sa policijom i tužilaštvom, proverava svu imovinu Save Kneževića za koju se pretpostavlja da je stekao poslednjih pet godina radeći na crno i izbegavajući d aplaća porez.

Stan od 270.000 evra

Sumnja se da je Knežević nelegalno kupio stan i garažu od 270.000 evra u ekskluzivnom naselju Beograd na vodi, kao i skupoceni automobil "mercedes" CLA klase koji košta 30.000 evra. Na listi za poresku proveru naći će se i vredna medicinska oprema kojom je sakatio žrtve.

Sumnja se da je ovaj prevarant zaradio milione operišući pacijente "na crno". Prema svedočenju oštećenih pacijenata iz inostranstva, oni su mu preko "Vestern juniona2 prebacivali novac za intervencije.

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu potvrđuju da će se proveravati i imovina Kneževića, nakon čega će biti pokrenut poseban postupak.

- Tužilaštvo će nakon svih prikupljenih dokaza naložiti i posebnu proveru imovine osumnjičenih stečenu bavljenjem ovim nelegalnim poslom, a sve u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču elementi i krivičnog dela pranja novca, nakon čega će tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu - rekli su oni.