AKTUELNO

Njima je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Na graničnom prelazu Preševo carinici su zaplenili 130.000 neprijavljenih evra koje su pokušali da prokrijumčare holandski državljani turskog porekla krijući ih između ostalog i u higijenskim ulošcima.

Pročitajte još: Čovek za koga se sumnja da je UBIO Jelenu Marjanović na TAJNOJ LOKACIJI?

Supružnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga, ali detaljnim pregledom automobila BMW utvrđeno je da se u prtljagu krije velika količina neprijavljenih deviza.

Deo novca od ukupno 150.000 evra, pronađen je u najmanjoj, donjoj pregradi jedne od torbi, a ostatak je bio sakriven u pakovanjima higijenskih uložaka, kojima je bila napunjena ta ista torba, saopštila je Uprava carina.

Foto: Tanjug

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a suma od 130.000 evra je oduzeta odlukom Prekršajnog suda u Preševu, koji je supružnicima izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 45.000 dinara.

Podsećamo da je samo tri dana ranije na carinskom punktu Merdare zaplenjeno 123.000 evra, koje su pokušali da prokrijumčare dvojica Albanaca, vozač i suvozač minibusa koji je prevozio još šest putnika iz Nemačke ka Prištini.

#Carina

#Novac

#Zaplena

'