AKTUELNO

Osim Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, još nekoliko članova njihove kriminalne grupe okrvavilo je ruke i činila zverstva u "kući strave" u Ritopeku, najnovija su saznanja iz istrage, koju vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK).

Pored toga, jednu od žrtava, koja je usmrćena u štek-bunkeru u Humskoj, mučili su nekoliko dana, a onda je brutalno likvidirali udarcima u glavu. Telo su, potom, prebacili u vikendicu u okolini Beograda, gde su pokušali da uklone tragove svojih nedela. Fragmenti lobanje, kao i brojni biološki tragovi pronađeni su tokom višednevnog uviđaja u ovim prostorijama, kako na stadionu Partizana, tako i u kući u Ritopeku.

- Nekoliko desetina litara kiseline iskoristili su za pranje famozne industrijske mašine za mlevenje mesa i kostiju, koju su koristili kako bi se otarasili tela žrtava i dokaza svojih monstruoznih dela - navodi naš izvor. - Ipak, taj posao im je bio uzaludan.

Tragovi krvi i tela pronađeni su na sastavcima i spojevima mašine, i iz njih su veštaci izolovali DNK profile, koji su upoređivani sa biološkim uzorcima uzetim od srodnika žrtava. Tako smo i došli do identiteta nekoliko otetih i ubijenih.

Foto: Tanjug, Pink.rs

Inače, Belivuk i Miljković su članovima svoje grupe i najbližim saradnicima, umešanim u oko 40 ubistava, govorili da ne brinu ništa i da nema tragova njihovih zverstava. Nisu, međutim, računali na najsavremenija naučna dostignuća kada je reč o forenzici.

- Kada počne suđenje, videćete kakve smo dokaze prikupili. Ono što mogu da kažem jeste da ćemo biti zgađeni i načinima i brojem zločina koje je ova banda učinila. Teško mi je da poverujem, kada su ti mladi ljudi stigli da se tako pokvare - izjavio je juče ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, govoreći o istrazi i novim saznanjima o grupi Belivuka i Miljkovića, ali i nestalim osobama za koje se sumnja da su žrtve ove kriminalne organizacije.

Vulin je rekao da trenutno ne može da iznosi više detalja o tome, ali je istakao da će se, kada počne suđenje i iznošenje dokaza, videti o kakvim monstrumima se radi.

#Velja Nevolja