AKTUELNO

"Menadžer je bio toliko spržen, da mu je lice bilo neprepoznatljivo".

Šest osoba je povređeno u eksploziji plinske boce, od čega je jedna zadobila teške telesne povrede i transportovana je kolima Hitne pomoći na reanimaciju. Ostalih pet povređenih ima, prema našim informacijama, lakše telesne povrede i svima je ukazana medicinska pomoć.

Do eksplozije je došlo jutros nešto pre 9 sati, u restoranu brze hrane u centru Beograda, u Čika Ljubinoj ulici.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Jaka eksplozija potresla je ovaj deo Beograda, materijalna šteta je velika i to ne samo u restoranu u kojem je boca eksplodirala, već in a brojnim objektima u ulici.

Video: Pink.rs

Borislav Brujić, svedok eksplozije koji se nalazio u menjačnici odmah do restorana brze hrane, izjavio je za TV Pink da ga tek “stiže” šta je sve moglo da se desi i kako je ceo događaj mogao da se završi tragično.

- U trenutku eksplozije mislio sam da se desilo ko zna šta, toliko je jaka i glasna bila detonacija. Bilo je zastrašujuće! Nakon eksplozije čuli smo zapomaganje, ljudi su ležali napolju… Strahovito i zapanjujuće! – izjavio je Brujić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Sa svojim radnicima Brujić je odmah pritrčao povređenima u pomoć.

- Već 20 godina radimo ovde, svi se znamo, prijatelji smo i komšije. Žao mi je mučenice koja je radila dan i noć. Prišli smo da joj pomognemo, izvlačili smo je sigurno 15-20 minuta, a menadžer kafića prekoputa je takođe teško nastradao pokušavajući da pomogne. I on je zapomagao, obe ruke su mu, mislim, polomljene, čak i noge. Sav je spržen i nismo mogli da ga prepoznamo – rekao je Brujić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da su lekarske ekipe bile na licu mesta za samo par minuta i da su istog momenta zbrinuli povređene.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

#Beograd

#Eksplozija