AKTUELNO

Carinici su tokom prethodnog vikenda na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, u dva slučaja zaplenili više od 90.000 neprijavljenih evra.

Prvi slučaj zabeležen je 30. maja 2021. godine, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen „mercedes benc“ nemačke registracije, kojim su iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala dvojica muškaraca, jedan sa turskim, drugi sa nemačkim pasošem.

Foto: Uprava carina

Mada su obojica putnika rekla, da sa sobom nose samo lični prtljag i oko 3.000 evra u gotovini, ispostavilo se da je to daleko od istine.

Foto: Uprava carina

Naime i vozač i suvozač imali su kod sebe više novca od onoga što su prijavili, ali najveći deo od ukupno 82.000 evra, pronađen je u naslonu za ruke između zadnjih sedišta automobila, gde se nalazilo desetak koverata sa novcem.

Foto: Uprava carina

Nakon što je putnicima vraćeno po 10.000 evra, koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice, ostatak od 62.000 zadržan je do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Foto: Uprava carina

Drugi slučaj se desio dan ranije na ovom prelazu, kada je oko 3 sata po ponoći, na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen takođe ''mercedes'' nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica državljana Turske.

Sva trojica putnika su u prethodnom razgovoru sa carinikom rekla, da sa sobom nose samo lični prtljag i nešto malo novca.

Ispostavilo se da su dvojica putnika kod sebe imala po 10.000 evra, međutim, kod 24-godišnjeg vozača je u džepovima sakoa, koji je nosio na sebi, pronađeno ukupno 40.000 evra.

Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom, zadržano je 30.000 evra.

#Evri

#Novac

#Zaplena