AKTUELNO

Srbin Aleksandar Stojanović, koji živi u Safiju na Malti, optužen je za ubistvo nakon što je prijatelju priznao da je ubio čoveka za 5.000 evra.

Stojanović je ubio Egipćanina Valida Salaha Abdel Motaleba Mohameda 2018. godine, a policija je Srbinu ušla u trag nakon što je panično zvao svog cimera Andrea Galea, govoreći mu da je u "ozbiljnoj nevolji".

Telo Valida Salaha je pronađeno na napuštenom polju 15. januara 2018. godine u mestu Garb, na ostrvu Gozo.

Andrea Galea, svedok na suđenju Stojanoviću, rekao je na suđenju koje je u toku da ga je upoznao preko zajedničkog prijatelja, i da ga je voleo kao brata. Srbin je navodno imao problema sa heroinom i nedostatkom novca.

Foto: Printscreen YouTube/ NETnews

U januaru 2018. godine, Stojanović je jednostavno nestao na četiri dana, rekavši svom cimeru da nešto mora da uradi. Kada se vratio priznao je šta je uradio, i rekao da ima velikih problema.

Nakon što je ubio Egipćanina iz puške, plan je bio da BMV koji je dobio kako bi se odvezao do mesta likvidacije rasture na delove, ali je vozilo umesto toga završilo u policiji. Takođe je rekao da mu nikada nije isplaćeno 5.000 evra koliko mu je obećano za "posao".

Policija je saopštila da je žrtva imala dve rane na vratu, i da je telo nađeno bez jedne cipele. Nedaleko od njegovog tela policija je pronašla i četiri čaure kalibra 12 milimetara.

Jedan od poslovnih partnera Egipćanina je rekao da je Valid Salah dobijao pozive od jednog "Rusa". Kada je došao na Maltu, on je pokazao svom poslovnom partneru na sivi BMV i rekao mu da ga je Rus ponovo zvao.

Dok su prolazili pored automobila, svedok je čuo čoveka koji je rekao Salahu "vidimo se večeras".

Policijska istraga je dugo tapkala u mestu, sve dok u oktobru 2019. godine Andrea Galeo nije rekao policiji da mu je Stojanović priznao da je počinio ubistvo.

Aleksandar Stojanović je uhapšen u pritvorskom centru Safi, gde je čekao deportaciju, i u početku je negirao umešanost u ubistvo. Kada su ga suočili sa snimcima nadzornih kamera, kazao je da ubica samo liči na njega, ali da to nije on. Suđenje Srbinu se nastavlja 11. juna.

#Aleksandar Stojanović