AKTUELNO

Majka ne spava danima jer umire od brige.

Dragica Filipović, majka 14-godišnje Anice iz Čeneja kod Novog Sada, koja je, kako se sumnja, pobegla sa svojim 17-godišnjim dečkom Ištvanom F, a čiji je nestanak prijavljen policiji, veruje da Ištvanova porodica štiti odbegle tinejdžere.

Kako saznaju mediji, ona je trenutno u naselju Bangladeš, gde živi Ištvan. Po prijavi nestanka devojčice, policija je došla na adresu Ištvanovih roditelja, ali tamo nije bilo ni nje ni njega.

- Oni su samo rekli da im je sin nestao pre par dana, ali njegov nestanak nisu prijavili policiji - rekao je izvor blizak istrazi.

Majka tinejdžerke Anice kaže da će ostati u Bangladešu dok se neko ne pojavi.

- Sigurno nešto znaju, ali niko neće ništa da kaže. Meni i policiji njegovi roditelji samo viču da ništa ne znaju. Poslednja informacija je da su viđeni na Bulevaru Jaše Tomića u Novom Sadu. Sinoć sam pričala celu noć sa njegovim ocem. On kaže da je Išvan došao juče po bicikl oko 17 sati i otišao negde dalje. Ali mu je navodno rekao da je Anicu vratio kući, što naravno nije istina. Ne mogu da verujem da ga nije zadržao i pozvao policiju. Neću se smiriti dok je ne pronađem – rekla je majka.

Kako dodaje, namerava sve da ih tuži. Ne spava danima jer umire od brige. Kako kaže, primetila je da Anica ima drugarice i drugare, nije joj ništa branila, ali nije mogla da pretpostavi da ovo može da se desi. Anica je, nastavlja njena majka, tiha i mirna devojčica, pomalo i lakoma.

- U ponedeljak posle škole sa drugaricom je otišla do grada da vide maturske haljine. Od tada se nije vratila kući, niti se javlja na telefon koji je jedno vreme bio dostupan ali više nije. Drugarica kaže da su sedeli u pekari i da se Ištvan pojavio i da je ona otišla sa njim. On je zvao dok sam ja bila kod njegovih roditelja, smejao se kao ludak na moje suze. Apelujem, ko ih vidi, neka odmah pozove policiju – kazala je majka.

Javio majci da se oženio

Anica je, prema rečima njene sestre, poslednji put viđena na Železničkoj stanici u Novom Sadu sinoć oko 20.40 sati, zajedno sa Ištvanom.

- Ne javlja nam se. Njih dvoje se zabavljaju nekoliko meseci. Koliko znamo on se javio svojoj majci i rekao da se oženio i da ju neće vratiti kući. Ranije nije ništa pričala o tome, da želi da ode ili bilo šta – kazala je sestra.

Kako je rečeno iz novosadske policije, prijavljen je samo nestanak četrnaestogodišnje devojčice iz Čeneja, za kojom trenutno tragaju. Nestanak dečaka, međutim, nije prijavljen policiji.

#Anica Filipović (14)