AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića (34), visokog funkcionera Srpske napredne stranke, dokaz da nikog neće zaštiti "partijska knjižica" i da je predsednik Aleksandar Vučić prvi političar koji za to ima hrabrosti.

Vulin je naglasio da je do sada u Srbiji bilo nezamislivo da neko ko je na vlasti bude uhapšen.

- Predsednik Aleksandar Vučić je bio veoma jasan da niko neće biti zaštićen i pokazao je da data reč vredi više od svega i ovo je dokaz da se u ovoj zemlji poštuje zakon - rekao je Vulin.

Pored Jovičića, podsetimo, pripadnici MUP-a uhapsili su juče još sedam njegovih saradnika, mahom građevinskih inspektora, koji se terete za zloupotrebu položaja.

- Najpre su stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani - objasnio je Vulin i dodao da je operacija pripremana mesecima jer se prema njegovim rečima najduže prikupljaju dokazi.

Foto: Printscreen YouTube/ MUP Republike Srbije

Vulin ističe da će Jovičić i ostali uhapšeni biti saslušani danas u 9 sati u tužilaštvu.

- Tužilaštvo se ne igra svojim autoritetom. Na tome se radilo mesecima. Imamo materijalne dokaze. Ušli smo u pretres, a na saslušanju biće doneta odluka o pritvoru - rekao je Vulin.

Ministar policije je precizirao da se Jovičić sumnjiči da je nelegalno pribavio materijalnu korist od nepunih 29 miliona dinara, ali nije mogao da potvrdi medijske informacije da je u stanu predsednika opštine Palilula nađeno 350.000 evra.

Jovičić je prema rečima Vulina uhapšen pre dolaska na posao, a potom je izvršen pretres njegovih i privatnih i radnih prostorija.

Autor:

#Aleksandar Jovičić

#Aleksandar Vulin