AKTUELNO

Dvojica odbeglih kriminalaca, kako se sumnja, nalaze se u Južnoj Americi, odakle i dalje organizuju šverc kokaina u Evropu.

Pozivajući se na operativne informacije bezbednosnih službi i portal Newsbeezer.com, oni navode da je Džoni postao desna ruka Radoja Zvicera i da zajedno organizuju pošiljke velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Bosna, Španija, pa Brazil

Zaštitu im, kako se navodi, pružaju moćni narko-karteli. - Zvicer je iz Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine, potom Španije došao u Brazil i Dominikansku Republiku, a na istom području se krije i čovek koji mu je sada desna ruka - Nikola Vušović - prenosi Newsbeezer.com.

Ljudi koji ih skrivaju navodno su stari kontakti odbeglog vođe kavačkog klana.

- Trenutno imamo informacije da su Zvicer i Vušović nastavili svoj posao s kokainom. Džoni je sledio isti put za beg kao i Zvicer. Iz Beograda se preselio u Bosnu i Hercegovinu, a odatle u Španiju, gde je bio neko vreme. Zatim se preselio u Dominikansku Republiku, tačnije u imigracioni centar. Srpske službe su ga tamo pronašle u martu ove godine i obavestile vlasti u toj karipskoj državi - prenosi Dan nezvanične navode iz istrage.

Podsetimo, posle hapšenja, Vušović je n kratko bio pritvoren, ali je uspeo da izađe na slobodu. - Veruje se da je s Vušovićem na teritoriji Velike Kolumbije izvesni L. C., ali i još jedan mladić iz Beograda. Zvicer ih je povezao sa svojom "pratnjom". Narko-karteli zasad im pružaju zaštitu - navode oni.

Doskora je uživao u svom novcu

Aleksandar Vulin, ministar policije, nedavno je izjavio da je Radoje Zvicer kivan na predsednika Srbije. - Dok predsednik Vučić nije poveo borbu protiv mafije, Zvicer je bio ugledan građanin Crne Gore i uživao u svom novcu. Od kada je Vučić poveo rat protiv mafije s neposrednim rezultatima, on je u bekstvu. Grupe poput kavačkog klana ili grupe Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, kad su ugrožene, spremne su da utiču i na političku destabilizaciju država koje su "neposlušne" - rekao je Vulin.

Podsetimo, kako se sumnja, i odbegli vođa "kavčana" i Nikola Vušović blisko su sarađivali s Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, i Markom Miljkovićem. Njih dvojica, kao organizatori kriminalne grupe koja se sumnjiči za šverc droge, otmice i ubistva, uhapšeni su 4. februara i od tada su u pritvoru.

Reorganizacija

Kako Kurir saznaje, istražitelji sumnjaju da je u neka od ubistava u kući u Ritopeku, koja je, kako istražitelji veruju, bila mesto zločina klana, umešan i Vušović. - Sumnja se da je posle hapšenja Belivuka i Miljkovića poslove koje su oni radili za kavački klan preuzeo upravo Vušović, koji se potrudio da što brže reorganizuje njihove ljude koji su na slobodi - potvrdili su izvori iz istrage.