AKTUELNO

Prijatelji i porodica tragično nastradalog Miloša Marjanovića (34) prikupljaju novčanu pomoć da se njegovo telo prebaci u Leskovac, kako bi ga roditelji sahranili u rodnom gradu.

Novac se prikuplja preko lokalne američke humanitarne fondacije “gofoundme”, na kojoj se navodi da je do sada prikupljeno 33.000 dolara.

- Miloš je bio velikog srca, uvek nasmejan, veliki prijatelj. Svi koji su ga poznavali imaju samo lepe reči o njemu. Ovaj ogroman gubitak ostavio je u neverici pre svega porodicu u Srbiji, kao i prijatelje i ljude iz okruženja - piše u otvorenom pismu njegovih prijatelja.

Podsetimo, Miloš Marjanović poginuo je u nedelju tako što je čamac na kojem se nalazio sa društvom velikom brzinom udario u stenu veličine automobila. U čamcu su sa njim bila još dvojica mladića iz Leskovca, koji su takođe povređeni, jedan iz Niša, jedan iz Beograda i devojka iz Vrnjačke Banje.

Članovi Miloševe porodice u Leskovcu su skrhani od bola i ne veruju da se tragedija desila.

- Prošle zime je bio kod nas na slavi. Hvalio se kako su kupili čamac. Dobro im je išlo - kaže Miloševa tetka.

Rođaci kažu da je bio divan i vredan mladić. Radio je u jednoj radionici za popravku kamiona. U Leskovcu su i on i brat radili kao taksisti.

- Pre samo par nedelja on i njegov brat su skupili 50.000 dinara za lečenje malog dečaka iz Leskovca koji boluje od leukemije. Šta da vam kažem, Bog odnosi dobre ljude - pričaju njegovi drugovi.

Miloš se pre par godina preselio u Ameriku. Zajedno sa bratom, živeo je u gradiću Brukfild, u državi Ilinois.