AKTUELNO

Ministar policije Aleksandar Vulin, bio je sinoć na licu mesta, dok su hapšenja bila po celom Kragujevcu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili u Kragujevcu D.G. (1972) osumnjičenog da je u svom azilu za obuku pasa u selu Čumić ubijao i mučio veći broj pasa.

"Nakon što je na facebook nalogu Fondacije Pokret Levijatan objavljen snimak zastrašujućih patnji pasa u prihvatilištu Vučjak selter nadomak Kragujevca, a koje je korisnik značajnih donacija iz zemlje i inostranstva, kako saznajemo od naših aktivista pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su vlasnika D.G. Ovo je još jedna snažna poruka kako zlostavljačima tako i profiterima na patnji životinja u Srbiji da je počela konkretna borba u kojoj neće biti povlašćenih", napisali su na svom fejsbuk profilu iz ove organizacije.

Kako navode, veliko ohrabrenje i nadu predstavlja kako se MUP odnosi prema ovakvim stvarima i stav aktuelnog ministra Vulina koji svojim primerom pokazuje da prepoznaje potrebu i to ne prvi put, da se zaštite oni koji nemaju pravo glasa.

"U ime svih ljubitelja životinja i samih životinja dugujemo veliku zahvalnost pripadnicima MUP-a i ministru Vulinu", kažu iz fondacije.

Autor:

#Hapšenje

#Levijatan