AKTUELNO

U selu Zablaće nadomak Čačka, jutros se dogodio stravičan zločin u kojem je Radoje Krivokuća (44) nožem izbo trudnu ženu Danijelu (30) i pritom nožem isekao i jedanaestogodišnjeg sina koji je pokušao da zaštiti majku.

Ovaj sumanuti čin se odigrao u porodičnoj kući u kojoj su živeli majka i četvoro dece u petak oko sedam sati ujutro, a motiv za ovakav zločin, nezvanično, bio je razvod supružnika koji se odigrao dan ranije.

Iz istrage kažu da je dodatni motiv napadaču bilo i saznanje da dete koje Danijela nosi nije njegovo. Radoje je ivanjičkoj policiji odranije poznat kao lice koje zbog alkoholisanosti često pravi razne probleme.

- Napadač je u kuću ušao kroz prozor, u ranim jutarnjim satima i ženu zatekao u krevetu, dok je spavala. Zadao joj je više uboda nožem po celom telu. Jedanaestogodišnji sin je bio budan i pritrčao je da odbrani majku. U pokušaju da ocu otme nož iz ruku povređen je i dečak - rekao je izvor iz istrage.

Foto: Foto RINA

Muža nasilnika prijavljivala više od 20 puta 

Sagovornik dodaje da su na prijemu u bolnicu konstatovali da je Danijela u trećem mesecu trudnoće.

- Supružnici su okončali brakorazvodni proces, pa se pretpostavlja da je ovo bio dodatni motiv za napad. Inače, žena je muža nasilnika policiji do sada prijavljivala više od 20 puta i njemu su izrečene brojne mere, od iseljenja iz kuće pa do zabrane prilaska. Međutim, žena ga je uprkos tim merama puštala u kuću, jer je često dolazio da vidi decu, donoseći im slatkiše, hranu odeću. Njega je dodatno ražestilo kada je saznao da dete koje čeeka nije njegovo - kaže izvor iz policije. 

Nakon krvavog pira u kući u Zablaću Danijela je hitno primljena u čačansku bolnicu sa veoma ozbiljnim povredama.

- Istraga u ovom trenutku ne zna broj uboda i težinu povreda žene i deteta. Dečak je primljen naodeljenje hirurgije i tu je zadržan zbog posekotina oštrim predmetom, a žena je hitno operisana. Prema informacijama iz bolnice koje su dostavljene istrazi znamo da je ženi presečena aorta i da se lekari bore za njen život - kazao je izvor iz istrage.

Nasilnik pobegao u šumu, policija u poteri

Foto: Foto RINA

- Nakon krvavog pira napadač je pobegao sa mesta zločina a policija i dalje za njim traga. Držimo pod prismotrom sva okola sela, ali on jopš uvek nije uhvaćen - kaže sagovornik. Policija drži pod opsadom sve lokalne puteve u Zablaću, a kontrolišu se i prilazi Ivanjici, budući da Radoje tamo trenutno živi. 

Krajem prošlog meseca Radoje je pokušao da zapali porodičnu kuću u Zablaću u trenutku dok su u njoj boravili žena i četvoro dece. Sobu je polio benzinom i zapalio, a zahvaljujući Danijelinoj prisebnosti decu je izvela napolje, a požar uspela da ugasi, bez veće materijalne štete. Inače, Radoje je i tada imao meru zabrane prilaska ženi i deci.