AKTUELNO

Dečaka C.M. (14) iz Severne Makedonije danas u prepodnevnim časovima ujela je zmija poskok u Jelašničkoj klisuri kod Niša tako da mu se na licu stvorio otok. Hitro se reagovalo tako da su mu lekari dali neophodnu terapiju i sada je dobro. On je policijskim džipom prebačen na Dečiju kliniku gde mu je ukazana pomoć.

"Maloletni pacijent je danas primljen na Dečju kliniku sa povredom od ujeda zmije na licu. On ima otok lica, levog obraza što je sanirano. Primio je antiviperinum i nema komplikacija, dobro je odreagovao", rekli su nam u Kliničkom centru u Nišu.

Foto: Pixabay.com

Dečak C.M. je bio deo ekipe iz Severne Makedonije u Jelašničkoj klisuri gde se po šesti put održavala avanturistička trka koju organizuje opština Niška Banja u saradnji sa Sportskim klubom "Tribe" iz Beograda.

To je posebna veština i spoj atletike, snalažljivosti i izdržljivosti koje podrazumeva izvlačenje terta, puzanje provlačenje kroz blato i slično.

"Dečak se nalazi na ovoj trci sa porodicom koji su takođe penjači. Takmičarski dan je bio juče, a danas su prateće manifestacije tako da se čistila klisura, spuštali smo se sa stena i slično. Spuštanje užetom je bilo prateća aktivnost. Nakon toga je on krenuo da se penje, ali nekako četvoronoške i zmija je izašla takoreći iz stene tako da ga je ujela za lice. Roditelji su dobro to prihvatili jer su svesni rizika prirode, a i sami planinari. Policijska brigada ga je odmah stavila u džip i odvezla kod lekara. Nas penjače, inače, godišnje dva puta u proseku ujede poskok, ali sada se reagovalo mnogo brže jer je u pitanju deo glave deteta", rekao nam je predstavnik sportskog kluba "Tribe".

Reč je o trci u kojoj su učestvovala oko 800 takmičara u subotu u nedelju iz Srbije i regiona.