AKTUELNO

Bračni par iz Berna i njihov saučesnik osuđeni su zbog brutalnog ubistva dvojice muškaraca u Švajcarskoj. Muškarac je pravosnažno osuđen na doživotnu robiju, njegova supruga na 12 godina i dva meseca, a njihov pomagač na 11 godina i 11 meseca zatvora.

Oni su u proleće 2016. brutalno ubili Srbina Dragana A. (25) i Švajcarca Simona G. (36), a potom se rešili njihovih tela.

Kako prenose švajcarski mediji, Dragan je ubijen zbog neraščišćenih dugova. On je prvooptuženom navodno dugovao 40.000 franaka i trebalo je da mu isporuči određenu količinu narkotika. Simona su ubili kako bi mu ukrali kamion koji je nesrećni Švajcarac hteo da proda.

Prema navodima iz optužnice, trio je obe žrtve ubio na identičan način. Nesrećnog Dragana bračni par je namamio u svoju kuću, gde su ga vezali lisicama, tukli, a potom su mu preko usta i nosa i ostavili ga vezanog preko noći. Dragan je umro od posledica gušenja.

Nakon toga u bašti su iskopali raku i zakopali telo.

Nekoliko nedelja kasnije Simona su kidnapovali dok su vršili probnu vožnju kamiona koji je Švajcarac hteo da proda. Oni su ga strpali u prikolicu, a potom mu isto preko usta i nosa nalepili traku. Simon je takođe umro od posledica gušenja, a trojac je potom njegovo telo bacio u jednoj šumi u blizini Bopelsena.

Ubice su otkrivene kada su pokušali da prodaju ukradeni kamion. Ubrzo je policija pronašla tela obe žrtve i trojac je lišen slobode.

Kako pišu mediji, prvooptuženi je prilikom saslušanja rekao da je ubistva počinio iz straha i da su ga na to naterali pripadnici srpske mafije. Istragom je ustanovljeno da su u pitanju zločini iz koristoljublja i da nikakve kriminalne grupe iz Srbije nisu umešane u ova ubistva.

Foto: Unsplash.com

Bračni par ima dvoje male dece stare osam i devet godina, a u toku je i brakorazvodna parnica. Deci je omogućeno da obilaze majku u zatvoru.

Inače, prvooptuženi je 2012. godine osnovao svoju firmu za transport i imao je oko 30 zaposlenih. Međutim, u jednom trenutku je posao počeo da propada, a kako bi došao do novca, počeo je da se bavi trgovinom narkoticima. U to vreme počele su i svađe sa suprugom jer u kući više nije bilo dovoljno para. Tada su upoznali Dragana A., koji je prihvatio da im bude "glavni čovek" za krijumčarenje marihuane. Međutim, ni taj posao nije išao kako treba, te su zapali u sve veće dugove. Spekuliše se da su bili dužni nekoliko stotina hiljada franaka.

Trećeoptuženi smešten je u zatvoru u Soloturnu i u međuvremenu je oboleo od kancera. On je na suđenju odbio da iznese odbranu.