AKTUELNO

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu popodne je sasluišan D. Z. (58) iz Dublja, zbog sumnje da je u subotu uveče benzinom polio pa zapalio komšiju M. R. Na zahtev tužioca sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo tereti D. Z. za krivično delo pokušaj ubistva, a u slučaju da M. R. ne preživi optužnica može da bude prekvalifikovana u krivično delo ubistvo, piše "Telegraf".

Saznaje se da se D. Z. branio ćutanjem, a pred tužiocem se pojavio sa advokatom koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo će u istrazi saslušati veliki broj svedoka, s ozbirom na to da ima više verzija motiva ovog zločina. I D. Z. je na prvom saslušanju u policiji otkrio zašto je zapalio komšiju, a danas je, neočekivano, pred tužiocem ćutao.

Foto: TV Pink Printscreen

D. Z. je, kako su naveli meštani Dublja, u subotu uveče dugo sedeo sam i pio u jednoj kafani na centru sela, odakle se oko 21 sat sa flašom benzina i šibicom uputio kod komšije. Pozvao ga je na vratima i kada je čovek izašao najpre su se kratko svađali, a onda je D. Z. nasumice komšiju polivao benzinom i zapalio šibicu.

- Čovek nije ni pretpostavio da će se pretvoriti u buktinju, goreo je po celom telu, od glave do pete. Vrištao je od bolova dok nisu pritrčale komšije i čim su stigle ugasile plamen - otkriva izvor.

Brzom intervencijom hitne službe Doma zdravlja ukazana mu je prva pomoć i transportovan je na odeljenje intenzivne nege u šabačkoj bolnici i istog dana na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Beogradu.

Foto: TV Pink Printscreen

D. Z. živi u istoj ulici, preko puta, ali se nije vratio kući već se odmah dao u bekstvo. Od policije se skrivao celu noć i dan, do nedelje uveče kada je oko 20 časova uhapšen.

Veliki broj policajaca je bio uključen u poteru. Proveravali su svaku dojavu i u noći u subotu i u nedelju po velikoj vrućini prečešljali svaki pedalj na velikom prostoru u nekoliko sela. Automobilima i pešice su prevalili više hiljada kilometara i na kraju u nedelju oko 20 sati su opkolili jednu kolibu daleko od sela, prema Zminjaku u kojoj su ga otkrili kako spava. Probudili su ga i stavili mu lisice na ruke.

Žrtva R. M. je u teškom stanju, u veštačkoj je komi na Klinici za plastičnu hirurgiju u Beogradu. Ima opekotine na 60 odsto tela i po celoj glavi.