AKTUELNO

Četvorica Aleksinčana, koji su nastradali u saobraćajnoj nesreći 22. juna u Nemačkoj, biće sahranjena u sredu, jer je vozilo sa njihovim telima tek u ponedeljak krenulo za Srbiju.

Aleksinčani su nastradali kada je vozilo marke "bmv", kojim je upravljao Nikola Stanković (30) iz Aleksinca, iz nepoznatih razloga udarilo u šleper mađarskih registracija. Sa Nikolom su nastradali i Milan Lepojević (27) iz aleksinačkog sela Lužana, njegov komšija Srđan Asanović i Miloš Utković (33) iz Moravca.

Stric nastradalog Nikole, Boban Stanković, kaže da ih je čekanje posmrtnih ostataka slomilo i da nemaju više snage.

- Od njegove pogibije samo je ovo čekanje strašnije. Brat i snaha su na infuziji, a ni ja sam ne znam odakle mi snaga, ali moram biti jak zbog njih. Ne znam zašto se sve odužilo, jer smo mi na vreme poslali sve što se od nas tražilo od dokumentacije. Ništa zvanično o tome kako se desila nesreća nismo dobili i sve su samo pretpostavke. Nikola je bio profesionalni vozač, jer je završio Visoku saobraćajnu školu i često je vozio za Nemačku, tako da je imao i iskustvo - priča stric Boban.

Novac za transport tela je obezbeđen uz pomoć lokalne samouprave.

- Saosećamo sa bolom porodica naših sugrađana, ali još nismo doneli odluku o proglašenju dana žalosti. Stavovi su podeljeni - iskren je predsednik aleksinačke opštine Dalibor Radićević.

Nikola će biti sahranjen na aleksinačkom groblju, a ostali nastradali na seoskim grobljima u Lužanu, odnosno Moravcu.