AKTUELNO

"Bio je sa zetom u šumi da seku drva, drvo ga je ubilo, ne znam kako se desilo. Moj sin je bio jednom dete za sve, dobar, vredan. Tragedija strašna".

Suznih očiju, vidno potresen, ovim rečima počinje priču N. K. otac D. K. (27) iz Donjeg Dušnika, koji je nastradao danas oko 13 časova u ataru sela Vukmanovo prilikom seče šume. Prema prvim informacijama na D. K. je pao ogroman panj i priklještio ga pa su lekari Hitne pomoći iz Niša, koji su sa vatrogascima došli da mu ukažu pomoć, mogli da konstatuju samo smrt.

Otišao je da zetom još pre sedam, osam dana da seku drva u šumi, da zarade neki dinar. Zet je pozvao danas i javio da je povređen. Posle je pozvao moju ženu na posao i javio da je preminuo. Neko drvo ga je udarilo u grudi, panj neki koji se odvalio i pritisnuo ga. Ne znamo kako se tačno to dogodilo. Ali sve kako da je, ne valja. Desilo se ono najgore. Ne znam šta da kažem, u šoku sam - kaže N. K.

Nastradali mladić živeo je sa majkom i ocem u skromnoj kući u Donjem Dušniku i zarađivao radeći u nadnici. Meštani ga pamte kao dobrog i vrednog mladog čoveka.

Bio je dobar dečko i veliki radnik. Mučio se, išao u nadnicu u drva da zaradi neki dinar. Sada će im biti još teže jer otac ne radi, samo je majka zaposlena. To su fini ljudi, ali eto desila im se velika tragedija - kaže jedna komšinica.

Policija je o tragičnom događaju obavestila Više javno tužilaštvo i obavila uviđaj na mestu nesreće.

U Višem javnom tužilaštvu je potvrđeno da se radi o nesrećnom slučaju.

Uviđajem je utvrđeno da nema nikakvih sumnjivih okolnosti - kaže portparol VJT Borislav Radonjić.