AKTUELNO

Prošlo je četri godine od nezapamćenog masakra u Rakovici, kada je Marko Nikolić (43) udavio svog četvorogodišnjeg sina Mihajla, a potom nožem izbo njegovu majku, a svoju bivšu partnerku Maju Đorđević (39). Tom prilikom povredio je troje radnika Centra za Socijalni rad u Rakovici, koji su pokušali da ga obuzdaju.

Zločin, da podsetimo, pred kojim je zanemela cela Srbija dogodio se u trenutku kada je Nikolić ispred Centra za socijalni rad trebalo da preda sina Maji, nakon što je kod njega boravio nekoliko sati.

- Istraga je pokazala da je Nikolić dečaka odveo na Banjičko groblje i tu ga zadavio golim rukama. Njegovo telo na rukama je doneo ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, a potom ga mrtvog bacio pred noge prestravljene majke - ispričao je nakon tragičnog događaja Kurirov izvor. Potom je, kako je otkrila policija, izvadio nož i Maju izbo 27 puta:

- U krvavom piru povređeno je i troje radnika Centra za socijalni rad koji su pokušali da obuzdaju Nikolića i otmu mu nož kojim je nemilosrdno probadao nesrećnu ženu, a savladala su ga dva komunalna policajca.

Marko Nikolić je od hapšenja do 30. decembra 2017. bio u pritvoru Centralnog zatvora. Međutim, tog dana polomio je ogledalo u ćeliji i oštricom stakla prerezao sebi grkljan, ali i pored napora lekara, on je preminuo iste večeri. Njegova porodica sumnjala je u zvaničnu verziju događaja, već su verovali da je u zatvoru ubijen.