AKTUELNO

Lekari Klinike za intenzivnu negu Univerzitetsko Kliničkog centra u Nišu bore se za život dvoje dece, devojčice (4) i dečaka (14) koja su juče povređena u saobraćajnoj nezgodi oko 5.30 sati na autoputu Beograd - Niš.

U Kliničkom centru su nam rekli da je njihovo stanje sada stabilno, ali da su povrede i dalje opasne po život.

Žestok sudar dogodio se u visini sela Trupale kada se, kako se nezvanično tvrdi, BMW švajcarskih registarskih oznaka "zakucao" u crni kombi iz Turske gde su bili roditelji sa četiri ćerke, starosti od četiri do 22 godine, od kojih je četvorogodišnjakinja pretrpela najteže povrede.

Borba za život traje za devojčicu (4) koja je bila u crnom turskom kombiju i dečaka (14), putnika iz švajcarskog BMW-a.

Ona ima brojne povrede vitalnih organa i u teškom je zdravstvenom stanju.

Dečak (14) iz audija ima povredu mozga, trenutno je u dubokoj komi i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji. Pored svih povreda ima i prelom obe vilice.

Pored nje povređen je dečak, starosti 14 godina koji je bio u BMW sa dvojicom mlađih muškaraca.

- Na intenzivnoj nezi je i sestra najpovređenije devojčice od četiri godine. Ona, (srednja sestra) ima prelom potiljačne kosti. Treća sestra (13) je najmanje povređena, ali je takođe u centru zbog sestara. Četvrta, najstarija ćerka iz turskog kombija, ima višestruki prelom karlice i krvarenje u stomaku koje je operisano. Njihova majka ima prelom rebara i povredu moždaniog tkiva. Ona je operisana, nalazi se na mehaničkoj ventilaciji i stabilnog je zdravstvenog stanja. Svi povređeni u saobraćajnoj nesreći su zdravstveno zbrinuti i pod stalnim su nadgledanjem lekara - rečeno nam je u UKC.

Mladić (21) je vozio BMW ima prelom gudnog pršljena i medicinski je zbrinut. Turčin, otac četiri kćeri je bio na detaljnom pregledu i pušten je iz UKC.

Autor:

#Niš

#Saobraćajna nesreća