AKTUELNO

Naoružani pljačkaš u odelu koji je ukrao nakit vredan više od 2 miliona funti iz jedne pariske prodavnice uhapšen je u roku od 24 sata nakon filmskog bekstva na električnom trotinetu.

Naoružani pljačkaš u odelu koji je ukrao nakit vredan više od 2 miliona funti iz jedne pariske prodavnice uhapšen je u roku od 24 sata nakon filmskog bekstva na električnom trotinetu.

Snimak muškarca sa bezbednosne kamere objavila je francuska policija nakon istrage u utorak u luksuzne prodavnici "Chaumet" u blizini Jelisejskih polja.

U četvrtak su službenici saopštili da je 55-godišnji Crnogorac, koji nije imenovan, uhvaćen dan ranije zajedno sa saučesnikom. "Obojica su bili na autobusu koji je išao Srbiju i imali su dragulje sa sobom", rekao je istražni izvor.

"Njihov autobus je u sredu pravio pauzu na benzinskoj stanici na autoputu, a policajci iz Metza su napravili prvi korak." Izvor je rekao da je saučesnik imao 44 godine, a takođe je bio iz Crne Gore.

Tokom pljačke viđeno je osoblje obezbeđenja u prodavnici "Chaumet", koje je pozdravilo čoveka, jer su "mislili da je mušterija", rekao je izvor. Stražari propuštaju muškarca kroz neprobojna staklena vrata i donose mu dragocene predmete, pre nego što je izvadio automatski pištolj.

- Takođe je rekao osoblju da je podmetnuo bombu i da će eksplodirati ako obaveste policiju - rekao je izvor. Tada je tražio ključeve radnje i zaključao sve unutra kad je otišao.

Par je pronađen nakon što je policija sastavila rutu pljačkaševog bega kroz Pariz nakon pljačke, koja se dogodila oko 17 sati po lokalnom vremenu.

Potencijalni svedoci u obližnjem kafiću rekli su "Le Parisien"-u da nisu ništa primetili, jer ih je previše omela poznata belgijska akciona zvezda Žan Klod Van Dam, koji je bio u kupovini kod optičara u tom delu grada.

Van Dam je u Parizu zbog snimanja svog novog filma i nije bio svestan pljačke, rekao je njegov agent za Telegraf, dodajući da film ima scenu jurnjave na električnim trotinetima.

#pljačka