AKTUELNO

Saobraćajna policija u Požarevcu, od 26. do 30. jula, u redovnoj kontroli, isključili su iz saobraćaja motociklistu koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola, kao i četvoricu vozača koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola.

- Policija je u Žabarima, neposredno posle ponoći, 27. jula zaustavila mladića (22) koji je vozio motocikl bez vozačke dozvole za tu kategoriju, pod dejstvom kokaina i sa 1,81promil alkohola u organizmu. Dan kasnije saobraćajci su u Požarevcu zaustavili vozača (34) koji je upravljao automobilom marke "opel antare" alkotestom je utvrđeno da je upravljao vozilom sa 1,45 promila alkohola u krvi - rekao je izvor Kurira upoznat sa navedenim slučajevima.

On je dodao da su istog dana saobraćajci u Kučevu i Malom Crniću uhvatili još dvojicu vozača koji su vozili pijani.

- Prvo je zaustavljen vozač (46) koji je vozio "zastavu" njemu je izmereno 1,45 dok je kod drugog vozača (27) izmereno 1,39 promila alkohola. On je vozio automobil marke "folksvagen". Svi vozači, koji su upravljali pod dejstvom alkohola su privedeni u policijsku stanicu gde su zadržani do 12 sati. Taman toliko da se otrezne.

Nakon toga protiv njih podnete su odgovarajuće prekršajne prijave po Zakonu iz bezbednosti saobraćaja.

Autor: