AKTUELNO

Pripadnica MUP Maja Marković (37) iz Beograda, koja je tragično nastradala kad ju je udarila struja na terasi njenog stana dok je nameštala kabl na računarima kojima je "rudarila" kriptovalutu itirijum, biće sutra sahranjena.

Tragedija se dogodila u utorak u Ulici braće Ribnikar na Zvezdari. Kobnog dana suprug nastradale, inače takođe pripadnik MUP, pokušavao je nekoliko puta da je dobije na mobilni telefon, a pošto nije uspeo, uputio se do stana.

- Tamo je zatekao stravičnu scenu! Beživotno telo supruge našao je na terasi, gde su dva računara za "rudarenje" kriptovaluta. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali nesrećnoj ženi nije bilo spasa - kaže sagovornik i dodaje da su prvi rezultati istrage pokazali da je preminula od strujnog udara.

- Pretpostavlja se da je Maja pokušala da namesti kabl računara i da je tako došlo do kratkog spoja. Neverica, tuga i bol - tako bi mogla da se opiše atmosfera na Zvezdari u kraju gde je živela nastradala. Komšije nesrećne žene imaju samo lepe reči za nju, a ističu da ne mogu da dođu sebi od šoka otkad su saznali šta se dogodilo.

- Divna porodica, koja je uvek bila kulturna i odmerena. Užas i velika tragedija - kaže jedan komšija, dok drugi dodaje: - Porodica je van sebe od tuge. Nesrećni muž ju je našao mrtvu. Velika tuga.

Reporter Kurira posetio je porodicu Marković, ali su nam se oni ljubazno zahvalili i objasnili da sada nisu u stanju da razgovaraju. Maja Marković iz sebe je ostavila dve maloletne ćerke, koje u trenutku tragedije verovatno nisu bile u stanu. Inače, Maja i njen suprug su se van dužnosti bavili kriptovalutama. To je virtuelna imovina, koja se može unovčiti u specijalizovanim menjačnicama ili na berzi.

- Postoji mnogo vrsta kriptovaluta, a među najpopularnijima su bitkoin i itirijum. Vrednost itirijuma je trenutno oko tri hiljade dolara, dok bitkoin dostiže vrednost i do 50.000 dolara - objašnjava izvor.

Oproštaj na Fejsbuku

Počivaj u miru, lepotice. Na društvenoj mreži Fejsbuk mnogobrojni prijatelji nastradale policajke tužnim porukama opraštaju se od nje. - Neka te čuvaju anđeli. Počivaj u miru, lepotice. Saučešće porodici. Najiskrenije žaljenje i saučešće porodici, a ostatku porodice želim mir i spokoj - navedeno je u porukama ispod fotografije nastradale, a bilo je i onih koji su s nevericom dočekali vest: "Nemam reči da opišem kako mi je žao i koliko sam zatečena."

- Oprema za rudarenje itirijuma je prilično skupa i kreće se i do 8.000 evra po jednoj mašini-računaru. Ta mašina se sastoji od nekoliko savremenih i skupih grafičkih kartica, a jedan itirijum se može "izrudariti" za nekoliko meseci, dodaje izvor

Autor: