AKTUELNO

Lazaru G. (38) koji je osumnjičen da je 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao, Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana.

Devetogodišnji Stefan B. je pet dana kasnije od povreda preminuo.

Galiću je pritvor produžen rešenjem od 20. avgusta, potvrđeno je Kuriru u Prvom osnovnom sudu. Galiću prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Međutim, Krivično vanpretresno veće je 23. jula donelo rešenje kojim je uvažilo žalbu Prvog OJT i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, tako što je prema okrivljenom L. G. odredilo pritvor do 30 dana.

Kao razlog za određivanja pritvora, navedeno je da postoji bojazan da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog opasnosti od bekstva.

Podsetimo, nesavesni vozač je pregazio dečaka, koji je prelazio ulicu na pešačkom sa ocem i bratom (4), a potom je pobegao. Uhapšen je posle 12 sati potrage, a utvrđeno je da je već dva puta osuđivan za identična krivična dela.

Autor: