AKTUELNO

MMA borac Uroš Stefanović (27) ubijen je dok je štitio Gorana Kovačevića Goranca (47) u pucnjavi koja se u četvrtak uveče dogodila u naselju Detelinara u Novom Sadu. Pucnjava se dogodila u 21.30 časova, kada su napadači džipom uleteli u dvorište zgrade u kojoj stanuje Goranac i otvorili vatru.

Pružili otpor

- Stefanovića su napadači pogodili i on je na mestu ostao mrtav, a Kovačevića je Hitna pomoć prevezla u bolnicu, gde je konstatovano da ima povrede ruke i da nije životno ugrožen, a posle pružanja medicinske pomoći, pušten je na kućno lečenje - priča izvor.

Vozilo koje su napadači koristili pronađeno je na putu za Rumenku. - Džip je bio izrešetan, te se veruje da su Kovačević ili Stefanović probali da se odbrane od ubica. Inače, zasad je privedena jedna osoba u sklopu istrage, a jake policijske snage i dalje traže napadače - dodao je izvor. Motiv napada su verovatno neraščišćeni računi iz prošlosti.

- Jasno je da su napadači veoma dobro znali kretanje Goranca, ali i da su poznavali teren. Uleteli su u dvorište zgrade, odakle napadnutima nije bilo bekstva ni spasa - kaže izvor.

Napadi na MMA borce

Jedan ubijen, drugi ostao bez noge

Uroš nije jedini MMA borac koji se u Srbiji našao na stranama crne hronike. MMA borac Radoš Joksimović ubijen je u Kragujevcu pre nekoliko godina, a Vladimir Jovanović Maradona ostao je bez noge u vatrenom okršaju.

Ubijeni Uroš Stefanović najverovatnije je bio angažovan kao Gorančev telohranitelj, koji je odranije dobro poznat policiji.

- Stefanović se bavio džudom, rvanjem i greplingom, a sreću je okušao i kao MMA borac. Međutim, u ključnim mečevima bio je poražen. Navodno, u poslove obezbeđenja ušao je kada je upoznao Goranca preko njegovih rođaka i pristao da radi sa njim - priča izvor. Nedavno se oženio

Stefanovića su svi opisivali kao dobrog momka, koji se nedavno oženio i prošle godine dobio dete, niko nije mislio da on ima veze sa kriminalom. Od ubijenog su se juče opraštale brojne kolege, a među njima i MMA borac Radovan Obradović, koji je Stefanovića pobedio u ringu.

- Momak koga sam voleo, sa kojim sam trenirao i radio otišao je. Zauvek će biti u mom srcu, jer je bio jedan od retkih, srčan, hrabar i beskrajno dobar i pošten. Najiskrenije saučešće porodici. Ovaj gubitak je nenadoknadiv. Voli te brat zauvek - napisao je Obradović.

Novi Sad je juče posetio i ministar policije Aleksandar Vulin, koji je održao sastanak sa načelnicima i rukovodiocima ove policijske uprave. On je istakao da policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca i da će se na ulicama Novog Sada primetiti osetno više pripadnika policije.

Napad na žestokog momka

Robijao zbog droge, sudi mu se za otmicu

Goran Kovačević Goranac bio je vođa klana koji se bavio proizvodnjom i prodajom skanka, uhapšen je 2010. posle gotovo godinu dana praćenja od strane BIA. Čak 10 članova grupe, od jedanaest ukupno, priznalo je dela, a oni su, prema medijskom pisanju, prva grupa koja je sa tužilaštvom sklopila sporazum da im se oduzmu stanovi i kuće, kao i luksuzni automobili, i da se osude na zatvorsku kaznu. Kovačević je 2012. osuđen na sedam i po godina zatvora. Protiv njega se vodi postupak zbog otmice Gorana Cvijetića iz Budisave. Naime, Goranac, Nenad Stević, Vladica Rakić i Božidar Bosnić sumnjali su da je Cvijetić umešan u ubistvo fitnes-instruktorke Teodore Kaćanski, inače Stevićeve devojke, te su ga navodno zbog toga pretukli i oteli.

Autor: