AKTUELNO

Otkrivene su mračne tajne porodica koje žive samo 100 metara jedna od druge u selu Zablaće kod Čačka!

Stravična vest da je Goran V. (30) iz sela Zablaće kod Čačka pijan brutalno pretukao suprugu N.V. letvom, otkinuo joj uvo i bacio je golu pored kontejnera, šokirala je prošle nedelje Srbiju i region. Međutim, ovaj događaj otkrio je i druge mračne tajne dve porodice iz jedne ulice u Zablaću, udaljene svega stotinak metara jedne od druge!

Obe priče su jezive, a žrtve su žene koje su godinama trpele stravično nasilje koje je kulminiralo u junu i krajem avgusta ove godine. Glavni akteri su muškarci, inače prve komšije, alkoholičari i nasilnici koji su sudskim presudama imali zabrane prilaska suprugama i deci.

Foto: Facebook.com/Nikolija Niki Vuckovic

Javna tajna

Otkriveno je da se u ovoj ulici dogodilo nekoliko stravičnih zločina i krvničkih prebijanja žena, da je jedan otac ubio nerođeno dete, kum zaklao kuma, sin usmrtio oca, zet izbo tasta... U jezivim ispovestima žena žrtava i njhovih porodica, saznali smo sa su one decenijama trpele strašno nasilje... Meštani ovog inače, mirnog sela u blizini Čačka kažu da se pretpostavljalo šta preživljavaju žene iz tih porodica jer su muževi osuđivani, ali da se o tome nije mnogo javno govorilo.

- Neverovatno je da se toliko loših i jezivih stvari desilo u samo dve kuće. Sve je izašlo na videlo u razmaku od dva meseca. Najpre se dogodio masakr 18. juna ove godine, kada je Radoje K. nožem izbo trudnu ženu Danijelu, naneo joj teške povrede po stomaku, vratu i rukama jer je sumnjao da dete nije njegovo. Ona je izgubila bebu i jedva je preživela. Radoje se obesio dan kasnije. On je imao zabranu prilaska Danijeli zbog porodičnog nasilja. Sa njom inače ima četvoro maloletne dece - kažu sagovornici.

Danijela K. je u ispovesti ispričala kakve je sve strahote prošla, kako joj je suprug zario nož u stomak i ubio bebu u trećem mesecu trudnoće jer je sumnjao da je njegova i da je preživela zahvaljujići sinu (11) koji je sprečio pomanhitalog oca da joj zada poslednji i smrtonosni udarac nožem u glavu.

Foto: RINA

Zli svekar

Dva meseca kasnije, krajem avgusta, posle hapšenja Gorana V. koji živi u istoj ulici, zbog brutalnog prebijanja supruge N.V. otkrivena je teška sudbina žena u ovoj prorodici i to samo sto metara dalje od masakran nad trudnicom! Goranova majka Stoja ispričala je Kuriru da nije samo njen sin Goran nasilnik.

- Muž me je tukao 30 godina, svekar je zaklao kuma. Svekar je činio mnoga zla po selu, a njega je ubio jedan od trojice sinova. Mlada sam se udala i zapečatila sebi život užasom u ovoj porodici, generacijski su nas tukli. Doživela sam i da me rođeni sin bije. Rekao je u zatvoru da će da se obesi. I treba da se obesi. Moja snaja godina je trpela sve ovo? Živela sam sa zverima - rekla je Stoja V. čiji je sin Goran prebio suprugu sa kojom ima četvoro dece i bacio je pored kontejnera.

Foto: TV Vesti

Tasta izbo nožem

Ni to nije kraj nasilju Gorana V.! Slađana, majka N.V. i Goranova tašta kaže da je on i njih maltretirao:

- Mog supruga je ranio nožem u nogu, a potom ga tukao letvom. Maltetirao mi je ćerku koja je inače završila fakultet, i napravila strašnu grešku. Jedva je preživela brutalno prebijanje, a moraće da joj amutiraju uvo zbog krvnika.

Radoje i Goran komšije, tukli žene i družili se

Inače, Radoje i Goran su se kao prve komšije družili. Obojica su bila nasilna prema ženama i alkoholičari, izrečena im je mera zabrane prilaska porodicama, sa suprugama koje su teroirisali imali su po četvoro dece. - Zajedničko za obe žrtve je da su godinama trpele strašno nasilje. I to ne samo njih dve nego i žene iz Goranovi porodice gde je očigledno decenijsko zlostavljanje žena. One nisu muževe prijavljivale za kršenja zabrane prilaska, ipak su dozvoljavale da dođu kako bi videli decu. Sve u strahu da će im nauditi, ali i da će se pomiriti, da će ono prestati sa nasiljem kao što uvek i obećaju da će nastaviti zajednički život. Recimo, Danijela K. koju je trudnu izbo muž, rekla je da se viđala sa komšinicom N.V. takođe žrtvom muža nasilnika, ali da nisu pričale šta im muževi rade. Nisu imale snage i hrabrosti da se jedna drugoj povere - priča sagovornik iz istrage.

#Čačak